Tutireceptek.hu fejléc

Temesvári sertésszelet recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 személyre

1 kanálnyi zsír, vagy olaj
1 fej hagyma
4 szelet sertéshús (comb vagy karaj)
kevés liszt
2-3 dkg füstölt szalonna
40 dkg zöldbab
1 paprika
1 paradicsom (vagy egy kevés paradicsomlé)
só, bors, őrölt paprika
1-2 dl tejföl

Elkészítés:
A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát lisztbe forgatva kevés zsíron vagy olajon elősütjük. Kivesszük a hússzeleteket a lábosból és a visszamaradt zsiradékban megsütjük az apró kockára vágott szalonnát. Majd kivesszük a szalonnapörcöt is és a zsírjában még megdinszteljük a hagymát is. Ezután rátesszük a zöldbabot, a paradicsomot, paprikát, sózzuk, borsozzuk és kevés őrölt paprikával is megszórjuk. Annyi vízzel engedjük fel amennyi ellepi. Visszatesszük a szalonnapörcöt és a hússzeleteket is és fedő alatt kb fél óra alatt megfőzzük. A tejfölben elkeverünk 1-2 kanálnyi lisztet és ezzel behabarjuk.

Diétásan is készíthetjük sovány hússal, olíva olajjal, zsírszegény tejföllel, tk liszttel.


A receptet beküldte: vaczila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Temesvári sertésragu » Csurgói sertésszelet » SERTÉSSZELET SÜTÖTÖKKEL » Fokhagymás sertésszelet
» Parasztos sertésszelet » Bakonyi sertésszelet » Sertésszelet hentes módra » Gyümölcsös sertésszeletek
» Sertésszelet Ramsley módra » Őszibarackos sertésszelet » Makói sertésszelet » Savanyú sertésszeletek
» Sertésszelet almával » Sertésszelet csirkemájjal » Temesvári sertéstokány » Cseh borsos sertésszelet


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.