Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Temesvári sertésszelet recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 személyre

1 kanálnyi zsír, vagy olaj
1 fej hagyma
4 szelet sertéshús (comb vagy karaj)
kevés liszt
2-3 dkg füstölt szalonna
40 dkg zöldbab
1 paprika
1 paradicsom (vagy egy kevés paradicsomlé)
só, bors, őrölt paprika
1-2 dl tejföl

Elkészítés:
A hússzeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát lisztbe forgatva kevés zsíron vagy olajon elősütjük. Kivesszük a hússzeleteket a lábosból és a visszamaradt zsiradékban megsütjük az apró kockára vágott szalonnát. Majd kivesszük a szalonnapörcöt is és a zsírjában még megdinszteljük a hagymát is. Ezután rátesszük a zöldbabot, a paradicsomot, paprikát, sózzuk, borsozzuk és kevés őrölt paprikával is megszórjuk. Annyi vízzel engedjük fel amennyi ellepi. Visszatesszük a szalonnapörcöt és a hússzeleteket is és fedő alatt kb fél óra alatt megfőzzük. A tejfölben elkeverünk 1-2 kanálnyi lisztet és ezzel behabarjuk.

Diétásan is készíthetjük sovány hússal, olíva olajjal, zsírszegény tejföllel, tk liszttel.


A receptet beküldte: vaczila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Petrezselymes sertésszelet » Temesvári sertésragu » SERTÉSSZELET SÜTÖTÖKKEL » Őszibarackos sertésszelet
» Cumberlandi sertésszelet » Óvári sertésszelet » Savanyú sertésszeletek » Makói sertésszelet
» Cseh borsos sertésszelet » Bakonyi sertésszelet » Gyümölcsös sertésszeletek » Sertésszelet Ramsley módra
» Temesvári sertéstokány » Karfiolos sertésszelet » Sertésszelet kelbimbóval » Lyoni sertésszelet....


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.