Tutireceptek.hu fejléc

Tengerihal szeletek Duglere módon recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
30 dkg tengeri hal filé
vaj
só, fehér őrölt bors
1 dkg vöröshagyma (apróra vágott, vajban fonnyasztott)
12 dkg paradicsom (héj és mag nélkül, kockákra vágott)
zöldpetrezselyem (apróra vágott)
4 cl halalap-lé (fehér)
3 cl fehérbor
citromlé
2 dkg vaj

Elkészítés:
Tegyük a halfilét egy vajazott jénai tálba, sózzuk meg, hintsünk rá fehér őrölt borsot, tegyük rá a hagymát, a paradicsomot, a
petrezselymet, és öntsük rá a halalap-levet, a fehérbort és a citromlevet. Fedjük be egy vajazott zsírpapírral, és közepes hőmérsékletű sütőben posírozzuk készre a halat. A halat óvatosan tegyük a tálalóedényre, a párolólevet szűrjük le, és a vajat hozzáadva az egészet forraljuk át. A szűrőben lévő raguval szórjuk meg a halételt, és öntsük rá a beízesített mártást.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Halászlé (bajai módon) » Halsaláta Maja módon » Rántott káposztaszeletek » Csirkeleves indiai módon
» Fűszeres borjúszeletek » Bástyaszeletek » Tengerihal fokhagymásan » Jäger-tortaszeletek
» Mogyorós halszeletek » Fasírt paleo módon » Combszeletek banánnal » Tejfölös hússzeletek
» Pecsenye jóasszony módon » Töltött cukkiniszeletek » Mustáros tarjaszeletek » Selymes szeletek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.