| Tökbél krémleves receptLevesek Hozzávalók: 1 db főzőtök bele maggal együtt 2 evőkanál finomliszt 1 evőkanál kristálycukor 1 késhegynyi őrölt bors 2 db húsleveskocka 1 kávéskanál fűszerkeverék (virgin v. delikát) 4 evőkanál tejföl 1 db közepes, lehéjazott paradicsom 1 cs. apróra vagdalt zöldpetrezselyem pirított zsemle- vagy kenyérkocka Elkészítés: A tökbélt magostól 1,5 liter vízben kuktában vagy fedő alatt a paradicsommal megfőzzük. Mikor kicsit meghűlt, hozzáadjuk a leveskockákat, cukrot, lisztet, tejfölt és turmixgéppel vagy botmixerrel leturmixoljuk, utána leszűrjük. Visszaöntjük a fazékba, őrölt borssal, fűszerkeverékkel, zöldpetrezselyemmel ízesítve - állandó keverés mellett - forrásig felfőzzük. Pirított zsemle- vagy kenyérkockával tálaljuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |