Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tökbél krémleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 db főzőtök bele maggal együtt
2 evőkanál finomliszt
1 evőkanál kristálycukor
1 késhegynyi őrölt bors
2 db húsleveskocka
1 kávéskanál fűszerkeverék (virgin v. delikát)
4 evőkanál tejföl
1 db közepes, lehéjazott paradicsom
1 cs. apróra vagdalt zöldpetrezselyem
pirított zsemle- vagy kenyérkocka

Elkészítés:
A tökbélt magostól 1,5 liter vízben kuktában vagy fedő alatt a paradicsommal megfőzzük.
Mikor kicsit meghűlt, hozzáadjuk a leveskockákat, cukrot, lisztet, tejfölt és turmixgéppel vagy botmixerrel leturmixoljuk, utána leszűrjük.
Visszaöntjük a fazékba, őrölt borssal, fűszerkeverékkel, zöldpetrezselyemmel ízesítve - állandó keverés mellett - forrásig felfőzzük.
Pirított zsemle- vagy kenyérkockával tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes lencsekrémleves » Kapros tökkrémleves » Burgonya krémleves » Ananászkrémleves
» Édeskömény krémleves » Áfonyás krémleves » Krémleves édesköményből » Almakrémleves
» Cukkinikrémleves » Hideg eperkrémleves » Csicsóka krémleves » Sárgaborsó krémleves
» Kukoricakrémleves » Az én brokkoli krémlevesem » Sárgadinnye krémleves I. » Bajoros sajtkrémleves


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.