Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töklecsó .. recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50 dkg tök
30 kg zöldpaprika
20 dkg paradicsom
15 dkg vöröshagyma
5 dkg zsír (olaj)
pirospaprika (édes)
kapor
fokhagyma
cukor


Elkészítés:
A felhevített zsiradékon fonnyasszuk meg a felkockázott hagymát. Húzzuk le a tűzről, keverjük el benne egy csapott evőkanálnyi fűszerpaprikát, adjuk hozzá a felkockázott (és magjaitól megtisztított) zöldpaprikát, valamint a meghámozott és feldarabolt tököt majd tegyük vissza a tűzre. 3-4 perccel később tegyük bele a meghámozott, felvágott paradicsomot is. Keverjük össze, gyengén sózzuk meg és amíg bő levet ereszt, fedő nélkül forraljuk. Amikor a paprika és a tök már összeesett, csökkentsük a tüzet és fedő alatt pároljuk puhára (de vigyázzunk, a tök ne főjön szét!). Ha már kész, adjunkhozzá egy kis cukrot, törjünk bele egy-két gerezd fokhagymát, s keverjük hozzá a finomra vágott (csokornyi) kaprot.

A tökféle lehet például cukkini vagy spárgatök.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töklecsó » Sajtos gomba » Sajtos karfiolpogácsa » Csicseriragu
» Parajkrokett gombával » Cukkinirakottas görögösen » Csőben sültbrokoli » Húsos zöldségkocka
» Padlizsánfasírt zabpelyhes » Karfiol sonkahabbal » Zöldborsós-mandulás rizs » Karfiol fasírozott
» Tavaszi rakott kel » Burgonyával rakott cukkini » Krokett gombás karfiolból » Vörösboros gombapörkölt


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.