Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Szabolcsi töltött káposzta recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
60 dkg darált sertés lapocka,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 csésze rizs,
só, bors, ételízesítő ízlés szerint,
1 kis fej káposzta,
4-5 db. színes zöldpaprika,
5-6 szelet nyers füstölt hús,
1 l házi paradicsomlé, vagy 100%-os ivólé.

Elkészítés:
A káposzta leveleit „megabáljuk”, sós vízben pár percig felfőzzük. A tölteléket elkészítjük: a rizshez hozzáadjuk a darált húst, és a káposzta főzőlevéből a rizs mennyiségének kétszeresét forrón. Állni hagyjuk 10-15 percig, ez alatt a rizs kissé megduzzad. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, apróra vágott vöröshagymával. A zöldpaprikákat kifúrjuk, a magokat kiszedjük. A tölteléket káposztalevelekbe és a kifúrt paprikákba töltjük. Egy lábosba rétegezzük a káposztát, a hús szeleteket, a paprikát. Közben minden réteg után paradicsomlevet öntünk rá. Kb. fél órát főzzük lefedve, egy tányért ráhelyezve, hogy minden tölteléket lefedjen a paradicsomlé. Télen készíthetjük kelkáposzta levelet betöltve, és a rizst kukorica darára is cserélhetjük, ekkor kissé tovább kell főzni.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rizzsel töltött paradicsom » Töltött párizsi » Káposztával sült karaj » Töltött stefánia
» KFC káposztasaláta » Füstölt húsos káposzta » Rizzsel töltött paprika » Tenkes káposzta
» Kölessel töltött cukkini » Körözöttel töltött paprika » Túróval töltött gombafejek » Töltött karalábé (Update1)
» Káposztás kacsa » Túróval töltött szilva » Savanyú káposzta almával » Almás töltött karaj


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.