Tutireceptek.hu fejléc

Szabolcsi töltött káposzta recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
60 dkg darált sertés lapocka,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 csésze rizs,
só, bors, ételízesítő ízlés szerint,
1 kis fej káposzta,
4-5 db. színes zöldpaprika,
5-6 szelet nyers füstölt hús,
1 l házi paradicsomlé, vagy 100%-os ivólé.

Elkészítés:
A káposzta leveleit „megabáljuk”, sós vízben pár percig felfőzzük. A tölteléket elkészítjük: a rizshez hozzáadjuk a darált húst, és a káposzta főzőlevéből a rizs mennyiségének kétszeresét forrón. Állni hagyjuk 10-15 percig, ez alatt a rizs kissé megduzzad. Fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, apróra vágott vöröshagymával. A zöldpaprikákat kifúrjuk, a magokat kiszedjük. A tölteléket káposztalevelekbe és a kifúrt paprikákba töltjük. Egy lábosba rétegezzük a káposztát, a hús szeleteket, a paprikát. Közben minden réteg után paradicsomlevet öntünk rá. Kb. fél órát főzzük lefedve, egy tányért ráhelyezve, hogy minden tölteléket lefedjen a paradicsomlé. Télen készíthetjük kelkáposzta levelet betöltve, és a rizst kukorica darára is cserélhetjük, ekkor kissé tovább kell főzni.


A receptet beküldte: tinendo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyúkáposztás hús » Kolbásszal töltött paprika » Töltött fogoly » Vöröskáposzta saláta
» Különleges káposztasaláta » Káposztás paszuly II » Töltött tojás recept » Töltött bundás kenyér
» Rizzsel töltött paradicsom » Kockás káposzta » Káposztás oldalas kuktában » Borban sült töltött hús
» Zöldséggel töltött dagadó » Párolt káposzta Update1 » Töltött tojástekercs » Sonkával töltött tojás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.