Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Töltött káposztafej sajttal. recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 nagy fej fejes káposzta. A töltelékhez: 1 kg. darált sertéstarja, 3 db. tojás, 2 evőkanál sertészsír, só, őrölt fekete bors, káposzta levelek apróra vágva. A tálaláshoz: 3-4 dkg. teavaj, 5-6 dkg. reszelt parmezánsajt.

Elkészítés:
A káposzta torzsáját kimetszük éles késsel és a belső leveleket is kiszedjük úgy, hogy nagyobb üreg legyen. Elkészítjük a tölteléket. Előbb a sertészsírt felforrósítjuk, amiben az előbb kiszedett és apróra vágott ( darált) káposztaleveleket megfonnyasztjuk. Ha a zsír visszahűl a hozzávalókkal együtt tölteléket készítünk és a masszát a káposztafejbe töltjük. Ekkor alufóliába göngyöljük és nagyobb edényben, enyhén sós vízben kb. 1 óra alatt készre főzzük. Ha kész kiszedjük, lecsöpögtetjük és még melegen felvágjuk, majd vajjal, parmezánsajttal megszórva tálaljuk.

Elkészítési idő: 90 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Juhtúróval töltött pogácsa » Töltött paprika » Túróval töltött paradicsom » Töltött sertéskaraj
» Túróval töltött narancs » Gombás töltött kifli » Erdélyi töltött paprika » Hideg húsos töltött alma
» Mustáros töltött pecsenye » Töltött oldalas » Sajttal töltött körte » Borsóval töltött karaj
» Juhtúrós töltött krumpli » Töltött libamell » Sonkával töltött tojás » Sajttal töltött virsli


Minden jog fenntartva © 2018, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.