Tutireceptek.hu fejléc

Töltött mákoslepény hpkati módra sokadszorra recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg sima liszt, 20 dkg vaj, 1 tojássárgája, 2 kanál tejföl vagy tej, 10 gramm cukor,
egy csipetnyi só


Mákos töltelék:
8 tojás, 25 dkg porcukor, 25 dkg darált mák, 3 dkg finom morzsa, citromhéj

Elkészítés:
A liszttel elmorzsolt vajból, tojássárgájából, tejfölből, porcukorból és sóból tésztát készítünk, és két részre osztjuk. Az egyik felét lisztezett gyúródeszkán kisodorjuk, tepsire tesszük, megkenjük a töltelékkel, és ráhelyezzük a tészta másik kisodort felét. Megkenjük tojássárgájával, villával megszurkáljuk, és jó meleg sütőben megsütjük. A megsült mákos lepényt felszeleteljük, és behintjük porcukorral.

Mákos töltelék:

A tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzáadjuk a porcukrot, tojássárgáját, és jól összekeverjük. Végül beleszórjuk a darált mákot, a finom zsemlemorzsát, a reszelt citromhéjat, és az egészet elkeverjük.
Felvitte: hpkati, 2013-07-03, 14:59


A receptet beküldte: Robelin


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tepsis tarja b-anya módra » Rizs parasztlány módra » Tojással töltött fasírt » Sertéskaraj Erdészné módra
» Halászlé Ricsi módra » Mákos sütemény Maris módra » Hússal töltött cannelloni » Göngyölt husi Zoli módra
» Kókuszbomba Erzsi módra » Töltött zsemle » Ropogós csülök Ancsi módra » Madra töltött káposztája
» Töltött csirkemell » Tegnapi töltött cukkinim » Töltött őszibarack » Töltött paradicsom II.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.