Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Párolt karotta recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1000 g karotta
100 g zsemlemorzsa
80 g vaj
2 dl tejföl
1/4 csomó petrezselyemzöld


Elkészítés:
A karottákat megtisztítjuk, és egészben hagyjuk, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk, a zsemlemorzsát átszitáljuk. A karottákat sós vízben puhára főzzük. Közben az olvasztott vajban a zsemlemorzsát állandó keverés mellett aranysárgára pirítjuk, majd megsózzuk. A leszűrt és lecsepegtetett karottákat tányérra adagoljuk, tejföllel meglocsoljuk, és a tetejére szórjuk a vajas morzsát, majd a petrezselyemzölddel meghintjük.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sörben párolt csirkemell » Párolt savanyúkáposzta. » Párolt káposzta » Párolt csirkemell
» Pikáns, párolt pulykaragu » Párolt ördöghal » Joghurtos párolt halfilé » Párolt rizs zöldségekkel
» Karottakrémleves » Mustban párolt karaj. » Párolt kelbimbó » Párolt füge
» Kefirben párolt ponty » Libamell párolt szilvával » Indiai párolt sertésragu » Sajtos karotta


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.