Tutireceptek.hu fejléc

Párolt karotta recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1000 g karotta
100 g zsemlemorzsa
80 g vaj
2 dl tejföl
1/4 csomó petrezselyemzöld


Elkészítés:
A karottákat megtisztítjuk, és egészben hagyjuk, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk, a zsemlemorzsát átszitáljuk. A karottákat sós vízben puhára főzzük. Közben az olvasztott vajban a zsemlemorzsát állandó keverés mellett aranysárgára pirítjuk, majd megsózzuk. A leszűrt és lecsepegtetett karottákat tányérra adagoljuk, tejföllel meglocsoljuk, és a tetejére szórjuk a vajas morzsát, majd a petrezselyemzölddel meghintjük.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párolt tengeri hal. » Párolt vörös káposzta » Joghurtos párolt halfilé » Pikáns, párolt pulykaragu
» Párolt zőldség » Indiai párolt sertésragu » Párolt felső combfilé » Tejfölben párolt tojás
» Párolt zellerkrém » Párolt csirkemell » Párolt mángold » Párolt paraj foghagymásan.
» Mustban párolt karaj. » Párolt marha sütőtökkel » Párolt rák » Kefirben párolt ponty


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.