Tutireceptek.hu fejléc

Párolt karotta recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1000 g karotta
100 g zsemlemorzsa
80 g vaj
2 dl tejföl
1/4 csomó petrezselyemzöld


Elkészítés:
A karottákat megtisztítjuk, és egészben hagyjuk, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk, a zsemlemorzsát átszitáljuk. A karottákat sós vízben puhára főzzük. Közben az olvasztott vajban a zsemlemorzsát állandó keverés mellett aranysárgára pirítjuk, majd megsózzuk. A leszűrt és lecsepegtetett karottákat tányérra adagoljuk, tejföllel meglocsoljuk, és a tetejére szórjuk a vajas morzsát, majd a petrezselyemzölddel meghintjük.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Párolt savanyúkáposzta. » Párolt kelkáposzta » Párolt zellerkrém » Tejfölben párolt hagyma
» Almás karottás torta » Almás párolt lilakáposzta » Almás karottalé (4-6 adag) » Párolt felsőcomb filé
» Párolt körte vörös rizzsel » Párolt paraj foghagymásan. » Párolt rák » Pároltkáposzta máskép
» Joghurtos párolt csirke » Sörös párolt káposzta » Indiai párolt sertésragu » Párolt vörös káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.