| Zöldbableves kapros túrógombóccal receptLevesek Hozzávalók: 2 kanál margarin 1 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 40 dkg mirelit zöldbab 1 cs. kapor 2 kanál liszt (ha lehet, teljes kiőrlésű tönköly) 1 dl tejszín ecet, cukor (ízlés szerint) a gombóchoz: 25 dkg túró 8 dkg búzadara 1 tojás 1 cs. kapor csipet só Elkészítés: A megolvasztott margarinban kissé megpirítjuk az összevágott zöldségeket a zöldbabbal együtt, majd felengedjük vízzel, sózzuk és félpuhára főzzük. Ekkorra összekeverjük a gombócnak valókat, pár percre állni hagyjuk, majd vizes kézzel kis gombócokat formálunk. Beledobáljuk a forró levesbe. Amint a gombócok megfőttek, óvatosan belekeverjük a tejszínes habarást (ennek mennyisége függ attól, hogy a gombóc mennyire sűrítette a levesünket) a cukrot, ecetet és az apróra vágott kaprot. Innentől kezdve csak melegítjük, mert ha forrni kezd a tejszín, megcsomósodik. Az eredeti recept ecettel és cukorral ízesít. Én kevésbé szeretem, ezért nem teszek bele, mindenki döntsön erről maga. A kapor csak a végén kerüljön bele, így lesz a legintenzívebb az íze. Tanácsok: ha a túró kicsit vizesebb akkor eg kicsit több búzadarát teszek bele. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: ibolya58 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |