Tutireceptek.hu fejléc

Sült-zöldséges padlizsán recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg közepes padlizsán

1 kg paradicsom
1 kis csokor bazsalikom
3 gerezd fokhagyma
1 csapott mokkáskanál őrölt bors
5-6 evőkanál olívaolaj
30 dkg mozzarella sajt
10-15 dkg frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, kocsányát levágjuk, törzsét fél centi vastagon fölszeleteljük. Egy kiskanálnyi sóval összekeverjük, 1 órán át állni hagyjuk. Ezalatt a paradicsomot meghámozzuk, apróra vágjuk, serpenyőbe dobjuk. A fölaprított bazsalikommal és zúzott fokhagymával ízesítjük, megborsozzuk, kissé megsózzuk. Lefedve, kis lángon 10 percig pároljuk, majd hűlni hagyjuk. A besózott padlizsánt hideg vízben megmossuk, jól leszárogatjuk. A padlizsándarabokat forró olívaolajban mindkét oldalukon 2 percig sütjük, majd tűzálló tálba vagy tepsibe rakjuk, és a maradék fölaprított bazsalikommal behintjük. Erre kerül a felszeletelt vagy kockákra vágott mozzarella, amelyre ráöntjük a paradicsomos mártást. Egy kevés parmezánnal megszórjuk és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 35 percig sütjük. Ekkor a maradék parmezánt is rászórjuk, és további 10 perig sütjük.


A receptet beküldte: Laryan


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsános lepény » Padlizsános sültrizs » Padlizsán extra egyszerüen » Palacsinta padlizsánnal
» Húsos, rakott padlizsán » Padlizsánragu gombával » Padlizsánleves hidegen » Mogyorós padlizsán
» Padlizsán ragu » Padlizsánsaláta » Erdélyi padlizsánkrém » Padlizsánfasírt zabpelyhes
» Padlizsános penne » Juhtúrós padlizsánkrém » Padlizsánkrém leves » Padlizsánpaprikás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.