Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sült-zöldséges padlizsán recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg közepes padlizsán

1 kg paradicsom
1 kis csokor bazsalikom
3 gerezd fokhagyma
1 csapott mokkáskanál őrölt bors
5-6 evőkanál olívaolaj
30 dkg mozzarella sajt
10-15 dkg frissen reszelt parmezán sajt

Elkészítés:
A padlizsánt megmossuk, kocsányát levágjuk, törzsét fél centi vastagon fölszeleteljük. Egy kiskanálnyi sóval összekeverjük, 1 órán át állni hagyjuk. Ezalatt a paradicsomot meghámozzuk, apróra vágjuk, serpenyőbe dobjuk. A fölaprított bazsalikommal és zúzott fokhagymával ízesítjük, megborsozzuk, kissé megsózzuk. Lefedve, kis lángon 10 percig pároljuk, majd hűlni hagyjuk. A besózott padlizsánt hideg vízben megmossuk, jól leszárogatjuk. A padlizsándarabokat forró olívaolajban mindkét oldalukon 2 percig sütjük, majd tűzálló tálba vagy tepsibe rakjuk, és a maradék fölaprított bazsalikommal behintjük. Erre kerül a felszeletelt vagy kockákra vágott mozzarella, amelyre ráöntjük a paradicsomos mártást. Egy kevés parmezánnal megszórjuk és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 35 percig sütjük. Ekkor a maradék parmezánt is rászórjuk, és további 10 perig sütjük.


A receptet beküldte: Laryan


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Padlizsános pirítós » Rakott padlizsán » Padlizsán olasz módra » Kátya féle Padlizsánkrém
» Majonézes padlizsán » Juhtúrós padlizsántekercs » Padlizsánkrém leves » Padlizsánkrém kimélő
» Ínyenc padlizsánkrém » Sonkával töltött padlizsán » Muszaka (rakott padlizsán) » Avokádós padlizsánkrém
» Padlizsános csirkesaláta » Eredeti padlizsánkrém » Padlizsános kenő » Padlizsános-lecsós csirke


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.