Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zöldségfelfújt recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 gr vöröshagyma - fél/negyed fej
10 gr fokhagyma - két gerezd
40 gr sárgarépa - 1 db
10 gr zöldpaprika - egy szelet
50 gr zöld zöldbab - fél marék
100 gr zöldborsó - egy marék
200 gr brokkoli - kb fél fej
160 gr paradicsom - 2-4 db
4 db tojás
2 tk olívaolaj
Fűszerek - só, bors, kakukkfű, oregánó, bazsalikom, de bármi lehet, ízlés szerint

Elkészítés:
Az apróra vágott zöldségeket (a paradicsom kivételével) egy tk olívaoljaon vagy vajon megpárolom, sózom, borsozom. A 4 tojást kettéválasztom, a fehérjét felverem habnak, a sárgáját összekeverem a fűszerekkel. A párolt zöldségeket kicsit hagyom hűlni, hozzákeverem a kockára vágott, még nyers paradicsomot, a tojássárgáját, végül óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérjét. Kikent-kilisztezett edényben szép pirosra sütöm. Ez nálunk három adag lett.

Tanácsok:
A kalória- és tápértékadatok a teljes mennyiségre vonatkoznak.

Bármilyen - idényjellegű vagy fagyasztott - zöldség felhasználható!

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 502 kcal
Szénhidráttartalom: 24 gramm
Zsírtartalom: 30,33 gramm

A receptet beküldte: Nike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tavaszi zöldségfelfújt » Savanyú káposztás borda » Sonkás-sajtos kelbimbó » Sajtos húsfalatok
» Zabpaníros rántotthús » Karfiol pizza » Avasi pincepörkölt borral » Libaaprólék pörkölt
» Rizses vacak á'la Szaszi » Zöldbab paprikás » Hagymás máj » Sajtban sült csirkemell
» Tejbegríz » Pékpecsenye » Csirkés rizssaláta » Vörösboros zúzapörkölt


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.