Tutireceptek.hu fejléc

Debreceni tokány recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
2 pár debreceni kolbász
15 dkg füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
só, bors
1 mokkáskanál őröltpaprika
köretnek:
50 dkg burgonya

Elkészítés:
A csíkokra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd üvegesre pároljuk rajta a megtisztított, apróra vagdalt hagymát.
Hozzáadjuk a lehéjazott, szintén csíkokra metélt kolbászt, kevergetve kissé pirítjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával és felengedjük egy kevés vízzel.
Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kicsumázott kockákra vágott paprikát és a paradicsomot, és lefedve kis lángon puhára főzzük, majd zsírjára sütjük.
Sós vízben főtt, tört burgonyára halmozva tálaljuk.


A receptet beküldte: Hmv.


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erdélyi sertéstokány » Székelytokány egyszerűen » Debreceni baboslecsó » Gyümölcsös Csirketokány
» Borsos tokány marhahússal » Pacaltokány » Hentestokány » Debreceni malaclapocka
» Zöldbabtokány » Zöldcitromos marhatokány » Hagymás-borsos tokány » Hétvezér tokány
» Bográcsos tokány » Erdélyi borsos tokány » Lecsós-virslis "tokány" » Gombás savanyu tokány


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.