Tutireceptek.hu fejléc

Aszalt szilvával göngyölt báránycomb vadrizzsel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg báránycomb
3 szelet bacon
15 dkg aszalt szilva
0,5 dl szilvapálinka + 0,5 dl víz
1-2 ág friss rozmaring
5 gerezd fokhagyma
1 dl rozmaringos szőlőmagolaj
1 evőkanál kacsazsír
5 dkg vaj

bors
A körethez :
15 dkg vadrizses rizskeverék
1 kisebb babérlevél


Elkészítés:
Előző nap a báránycombot éles késsel lehártyázzuk, nagyobb, nyitott szeletté vágjuk, kiklopfoljuk. A szőlőmagolajba belereszeljük a fokhagymát, a rozmaringot is beleaprítjuk és megborsozzuk. Ezzel a fűszeres olajjal jól bedörzsöljük a combot, és 1 éjszakát a hűtőben pihentetjük.

Másnap az aszalt szilvákat beáztatjuk egy kevés vízzel elkevert szilvapálinkába. M felpuhultak a szilvaszemek, lecsepegtetjük, és kissé összevágjuk.

A combot kivesszük a pácból, letöröljük róla az olajat, kiterítjük. Mindkét oldalát megsózzuk, és egyenletesen elhelyezzük rajta a baconszeleteket, rátesszük a szilvát, és elosztunk rajta 2 gerezd lereszelt gerezd fokhagymát. Szorosan feltekerjük, és hústűvel jól összetűzzük a közepén és a végein, hogy ne tudjon kiesni belőle a töltelék.

Serpenyőben kevés vajat és pici olajjal hevítünk, és a tekercs minden oldalát megpirítjuk benne. Majd egy előzőleg beáztatott Pataki tálba vagy tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olvasztott vajjal, ha szükséges, kevés zsiradékot teszünk alá, és közepes hőfokon kb. 60 perc alatt készre sütjük.

Közben, hagyományos módon, sós vízben, egy kisebb darab babérlevéllel megfőzzük a vadrizses keveréket, majd lecsepegtetjük.

Miután a báránytekercs megsült, melegen tartva 10-15 percig pihentetjük, majd éles késsel szeleteljük, a vadrizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sziléziai göngyölthús » Fűszeres báránycomb » Aszalt szilvás rétes » Aszalt szilvaleves
» Aszalt szilva leves » Göngyölt hús olaszosan » Olaszos göngyölt fasírt » Aszalt gyümölcsös süti
» Aszalt szilvás puffancsok » Savanyú göngyölt hús » Minifánk rumos szilvával » Töltött, göngyölt karaj
» Göngyölt csirkemell » Mámoros aszalt szilva » Göngyölt sertéskaraj » Baconba göngyölt csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.