Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bécsi gyûrûfánk recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt,
3 dkg friss élesztõ,
2 púpozott evõkanál porcukor,
1 zacskó vaníliás cukor,
4-4 1/2 dl tej,
4 tojás sárgája,
csipetnyi só;
olaj a sütéshez;
a tálaláshoz:

Elkészítés:
a tálaláshoz:
2 evõkanál rum és 3 evõkanál sárgabaracklekvár.
1 dl langyos tejbe keverjük az élesztõt és a cukrot, majd felfuttatjuk. Ezután összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral, a sóval és annyi tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán tiszta ruhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük, majd 5-6 cm vastag rúddá formáljuk. Ebbõl 3 cm-es darabokat levágunk, és egészen vékony rudacskákká sodorjuk. Két rudat összefogva fonatot készítünk belõle, majd ezt a fonatot gyûrûformára hajlítjuk. Lisztezett deszkán további 15 percig pihentetjük a gyûrûket. Bõ, forró olajban elõször az egyik oldalukat, majd a másikat is megsütjük, a felesleges olajat lecsöpögtetjük. A rummal ízesített sárgabaracklekvárral tálaljuk oly módon, hogy a baracklekvárt a tésztagyûrûk közepébe öntjük.

Tanácsok:
Ez a fánk csak frissen, forrón jó!


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bécsi kávé » Bécsi rizspuding » Tárkonyos csirkebecsinált » CSirke becsinált
» Bécsi kacsasült » Zöldséges sertésbecsinált » Bécsi krumplisaláta » Bécsi linzertorta
» Bécsi bélszín » Bécsi jegeskávé » Bécsi csokoládés kávé » Bécsi szelet
» Citromos csirkebecsinált » Bécsi gőzmetélt » Csibe becsinált leves » Bécsi palacsinta


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.