Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bécsi kávé recept

Kategória:
 Italok, koktélok

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
1/2 csésze/100 g főzőcsokoládé
4 evőkanál/60 ml tejjel felére higított tejszín
2 1/2 csésze/550 ml forró erős kávé
2/3 csésze/150 ml tejszín
1 kiskanál/5 g cukor
a díszítéshez:
fahéj
kakaó

Elkészítés:
Óvatosan olvasszuk fel a csokoládét egy serpenyőben. Ügyeljünk, hogy ne égjen oda. Keverjük hozzá a higított tejszínt. Lassan töltsük hozzá a csokoldéhoz a kávét és fokozatosan verjük habosra. Tartsuk melegen. Ezután a teljes tejszínt verjük fel a cukorral együtt. Öntsük a kávét előmelegített csészékbe és tegyük a tetejére a tejszínhabot.
Felszolgálás:
Szórjunk a kávé tetejére fahéjat és kakaót.

Tanácsok:
Én mikróban olvasztottam fel a csokit.
Veszélyesen finom:)


A receptet beküldte: Rekus


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bécsi piskótaszelet » (Bécsi) Sacher-torta » Bécsi fiákerpecsenye » Bécsi almás rétes
» Bécsi szelet » Bécsi krumplisaláta » Eredeti bécsi szelet » Zöldséges sertésbecsinált
» Csibe becsinált leves » Bécsi kifli » Citromos csirkebecsinált » Tárkonyos nyúlbecsinált
» Bécsi túrós palacsinta 2 » Bécsi palacsinta » Becsinált leves » Tárkonyos csirkebecsinált


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.