Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Bográcsos lencse füstölt oldalassal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg lencse,
80 dkg füstölt oldalas,
2 dl tejföl,
1 dl mustár,
20 dkg kacsazsír,
5 dkg cukor,
2 cl tárkonyecet,
4-5 db babérlevél,
1 paprika,
1 paradicsom,
bors,
2 dkg liszt,
2 dkg pirospaprika,
1 csomó zellerzöld,
1 csomó petrezselyem,
50 dkg vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
őrölt kömény,
só,
tárkonylevél,
Delikát ételízesítő

Elkészítés:
Az oldalast kb 3-4 óráig áztatjuk langyos vízben, majd főzni tesszük babérlevéllel, sóval, delikáttal, borssal. Közben beáztatjuk a lencsét. Fél óra elmúltával az oldalashoz tesszük, zellerrel, paradicsommal, paprikával együtt. Csipet köményt is adunk hozzá. A kacsazsíron karamellizáljuk a cukrot, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, és amikor megpirult, a zúzott foghagymát, petrezselymet, legvégül a pirospaprikát. Mustárral és tejföllel csomómentesre keverjük, majd állandó kevergetés közben csurgassuk az oldalassal együtt a főtt lencséhez. Rottyantsuk egyet, és csepegtessünk bele tárkonyecetet, de csak keveset.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilveszteri lencsesaláta » Galyasági bográcsos » Egzotikus lencseleves » Spagetti füstölt tarjával
» Füstölt sajtos leves » Lencsesaláta egyszerűen » Füstöltsajtos croissant » Extra lencsefőzelék
» Tejszínes lencsekrémleves » Hússal rakott lencse » Lencsefőzelék » Bazsalikomos lencsesaláta
» Bácskai füstölt spagetti » Lencsés tészta » Füstölthal-saláta » Lencsesaláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.