Tutireceptek.hu fejléc

Bográcsos lencse füstölt oldalassal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg lencse,
80 dkg füstölt oldalas,
2 dl tejföl,
1 dl mustár,
20 dkg kacsazsír,
5 dkg cukor,
2 cl tárkonyecet,
4-5 db babérlevél,
1 paprika,
1 paradicsom,
bors,
2 dkg liszt,
2 dkg pirospaprika,
1 csomó zellerzöld,
1 csomó petrezselyem,
50 dkg vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
őrölt kömény,
só,
tárkonylevél,
Delikát ételízesítő

Elkészítés:
Az oldalast kb 3-4 óráig áztatjuk langyos vízben, majd főzni tesszük babérlevéllel, sóval, delikáttal, borssal. Közben beáztatjuk a lencsét. Fél óra elmúltával az oldalashoz tesszük, zellerrel, paradicsommal, paprikával együtt. Csipet köményt is adunk hozzá. A kacsazsíron karamellizáljuk a cukrot, adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, és amikor megpirult, a zúzott foghagymát, petrezselymet, legvégül a pirospaprikát. Mustárral és tejföllel csomómentesre keverjük, majd állandó kevergetés közben csurgassuk az oldalassal együtt a főtt lencséhez. Rottyantsuk egyet, és csepegtessünk bele tárkonyecetet, de csak keveset.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lencsés muszaka » Füstölt sonkás tészta » Füstölt halsaláta » Füstölt halas cukkini-tál
» Füstölt halas rösti » Bográcsos betyárleves » Sült lencse » Elzászi füstölt csülök
» Lencsefõzelék » Savanyú lencseleves » Fasírt lencséből » Lencseleves virslivel
» Lencse csőben sütve » Füstölt pulykamellsaláta » Savanyú káposzta lencsével » Light lencsegulyás


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.