Tutireceptek.hu fejléc

Lencsefõzelék recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
50 dkg lencse
3 evõkanál étolaj
3 evõkanál finomliszt
4 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
1 citrom
3 babérlevél
1 szál torma
só, pirospaprika, borecet ízlés szerint

Elkészítés:
Elõzõ este megtisztítom a lencsét, szûrõben jól átmosom, majd hidegvízben áztatom reggelig. Ebben a vízben teszem fel fõni. Sóval, babérlevéllel ízesítem. Olajon üvegesre pirítom az apróra kockázott vöröshagymát, és világos, paprikás, tejfölös rántást készítek. Mikor a lencse puhára fõtt, berántom, citrommal, pár csöpp borecettel, esetleg még sóval ízesítem, majd felrottyantom. A tormát megtisztítom, lereszelem és belekeverem a tálba szedett lencsefõzelékbe.

Nagyon finom feltétje a vagdalt, különösen akkor, ha egy-két sonkaszeletet is darálunk hozzá!


A receptet beküldte: Mókica


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spanyol burgonyafőzelék » Savanyú krumplifőzelék » Lencsefőzelék füstölt lével » A legfinomabb zöldborsófőzi
» Cukkinifőzelék » Spenót tükörtojással » Tökfőzelék párizsi-pörkölttel » Anyu-féle zöldborsófőzelék
» Tejfeles zöldbabfőzelék » Céklafőzelék almával » Anyu-féle sóska » Fejessaláta-főzelék
» Káposzta főzelék » Rizs -tökkel » Magyaros zöldbab főzelék » Sajtos újkrumplifőzelék


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.