Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros bodzabogyó íz recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Kb. 1100 g fekete bodzabogyó
150 ml édes vörösbor
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Extra 2:1

Elkészítés:
A bodzabogyókat megmossuk, kipasszírozzuk a levét, és
kimérünk belőle 600 ml-t

A gyümölcslevet a vörösborral egy főzőedénybe öntjük.
Hozzáadjuk a befőzőcukrot, és az egészet jól elkeverjük.
Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon
felforraljuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig
zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk
a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük,
jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tipp:

Hogy megtudja, megfelelő állagú lesz-e a lekvár, még forrón
tegyen tányérra 1-2 evőkanálnyit, és hagyja kihűlni. Ha Ön
a szilárdabb lekvárt kedveli, adjon a többihez 1 tasak
Dr. Oetker Citromsavat, és jól keverje el. A citromsav
azonban savanyúbbá teszi a lekvárt.


A receptet beküldte: Zsóka54


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros pontyfilé » Vörösboros málna sorbet » Vörösboros szőlőleves » Vörösboros zselé
» Vörösboros csülökgulyás » Vörösboros szederdzsem » Bodzabogyós fácán » Vörösboros szarvaspörkölt
» Gombás vörösboros tokány » Vörösboros málnakrémleves » Dunántúli vörösboros karaj » Meggyleves vörösboros
» Vörösboros szilva » Vörösboros kacsamell » Vörösboros gombapörkölt » Vörösboros csirkeragu


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.