Tutireceptek.hu fejléc

Borzas Kata recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 tojás sárgája
15 dkg Rama
10 dkg cukor
40 dkg liszt
1 cs. sütőpor,
kevés tej
Töltelékhez:
4 tojás habja
15 dkg cukor
10 dkg dió, vagy mák,lehet akár mazsola,vagy bármilyen gyümölcs is -tetszés szerint variálható

Elkészítés:
A margarint csipet sóval habosítjuk,hozzáadjuk a cukrot, majd a tojássárgákat, végül a sütőporos,szitált lisztet, s annyi tejet ,amennyitől nyújtható tésztát kapunk.
A tészta 2/3 részét kikent,lisztezett tepsibe fektetjük,akár lekvárt is tehetünk rá,majd rákenjük az összeállított tölteléket.
A töltelékhez először a habot verjük fel,hozzá a cukrot,majd a többi hozzávalókat adjuk.A maradék tésztát is kinyújtjuk,ujjnyi széles csíkokat vágunk, s rácsozva tesszük a töltelék tetejére.
A rácsot megkenhetjük tojással,s így szép pirosra pirul.


A receptet beküldte: KANÁRI


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Borzas pogácsa » Borzas hús » Földimogyorós borzaska » Borzas (bundás) hal
» Meggyes borzaska » Borzas Kati » Borzas Zserbó » Borzas sajtos
» Mátrai Borzaska » Borzaska » Borzas gyümölcsös-túrós » Borzas
» Borzas csirkemellfilé » Túrós Borzas Kata » Borzas epres » Borzaskata


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.