Tutireceptek.hu fejléc

Burgonyával rakott marhalábszár recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
80 dkg marhalábszár
2 db karikára vágott vöröshagyma
2 evőkanál fűszerkeverék (delikát v. vegeta)
1 késhegynyi őrölt bors
1 kávéskanál pirospaprika
1 poharas tejföl
1 kg főtt burgonya
8 dkg teavaj
étolaj
4 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:
A húsra rádörzsölünk 1 evőkanál fűszerkeveréket, késhegynyi őrölt borsot és fóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap a vöröshagymát olajon megpirítjuk, beletesszük a húst, megszórjuk paprikával, s kuktában vagy fedő alatt vízzel puhára pároljuk. A levéből kivesszük a húst, szeletekre vágjuk, a levét elkeverjük a tejföl felével, beletesszük a hússzeleteket és rázogatva összefőzzük.
Egy kisebb tepsit vagy tűzálló tálat vajjal kikenünk, lerakjuk egy sor hússal, meglocsoljuk a tejfölös lével, rárakunk egy sor karikára vágott burgonyát, megszórjuk fűszerkeverékkel, meglocsoljuk a lével, - ezt addig folytatjuk, amíg tart a hozzávaló. Tetejére kanalazzuk a maradék tejfölt, megszórjuk olajon pirított zsemlemorzsával, rácsipkedjük a maradék vajat és 170 fokos sütőben kb. 25 perc alatt jól átsütjük.
Savanyúsággal tálaljuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott kel gombás rizzsel » Rakott nokedli darálhússal » Besameles rakott krumpli » Gombás rakott tészta
» Rakott babapiskóta » Rakott sajtos » Darált hússal rakott penne » Rakott krumpli gazdagon
» Rakott spenót » Szerb rakott rétes » Belga rakott krumpli » Gombával rakott kel
» Galyasági rakottas » Rakott krumplipüré » Rakott krumpli 2 » Mediterrán rakott hal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.