Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Cherrys, gombás homár recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
2 db homár
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
0,5 db (leve) citrom
3 fej hagyma
8 dkg vaj
1,2 dl tejszín
1 ek. étkezési keményítő
3 ek. sherry
4 db (sárgája) tojás
15 dkg gomba
5 dkg sajt

Elkészítés:
A homárt sós vízben megfőzzük, majd húsukat kivesszük, és citromlével meglocsoljuk. A felaprózott hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínnel elkevert keményítőt, és 5 percig főzzük, majd belekeverjük a sherryt és a tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk. A felszeletelt gombát vajon megpároljuk, majd a homár húsával együtt a mártásba forgatjuk. Végül ezt visszatöltjük a homérhéjakba, megszórjuk a sajttal, és még kb. negyed órát így sütjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos-gombás tészta » Gombás rakott csibehús » Gombás, sonkás omlett » Csirkés -Gombás batyu
» Chilis gombás pecsenye » Gombás szelet sajttal » Gombás-hagymás lepény » Diétás gombás husi
» Gombás rakott tál sütőben » Sonkás-gombás rétes » Májas gombás pite » Gombás tojáskrém
» Sütőtökös-gombás fasírt » Sonkás-gombás karaj » Rókagombás rizses hús » Gombás sonkás tésztasaláta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.