Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Cherrys, gombás homár recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
2 db homár
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
0,5 db (leve) citrom
3 fej hagyma
8 dkg vaj
1,2 dl tejszín
1 ek. étkezési keményítő
3 ek. sherry
4 db (sárgája) tojás
15 dkg gomba
5 dkg sajt

Elkészítés:
A homárt sós vízben megfőzzük, majd húsukat kivesszük, és citromlével meglocsoljuk. A felaprózott hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a tejszínnel elkevert keményítőt, és 5 percig főzzük, majd belekeverjük a sherryt és a tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk. A felszeletelt gombát vajon megpároljuk, majd a homár húsával együtt a mártásba forgatjuk. Végül ezt visszatöltjük a homérhéjakba, megszórjuk a sajttal, és még kb. negyed órát így sütjük.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Göngyölt gombás karaj: » Gombás libamáj puding » Gombás szárnyas » Gombás-cukkinis rizottó
» Gombás-tejszínes penne » Gombás rakott burgonya » Gombás szűzérmék » Rókagombás omlett
» Gombás tepsis burgonya » Gombás-cukkinis omlett » Gombás masni » Gombás rakott kifli
» Vegyes erdei gombasaláta » Burgonyás gombás tekercs » Gombás-sonkás csirkemell » Gombás-paprikás rizstorta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.