Tutireceptek.hu fejléc

Citrusos madártej recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
* 1,5 liter tej
* 6 db tojás
* 15 dkg cukor
* 1 egész rúd vanília
* csipetnyi só
* 1 teáskanál liszt
* 1 db citrom héja
* 1 db narancs héja

Elkészítés:
Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét 5 deka cukorral verjünk kemény habbá. Forraljuk fel a tej felét egy lábasban, majd a habból evőkanál segítségével szaggassunk nagy galuskákat a tejbe. Egy adagban egyszerre csak 2-3 galuskát főzzünk. Lassú tűzön főzzük 1 percig, kanállal óvatosan fordítsuk meg, és a másik felét is főzzük még 1 percig. Lapátkanállal szedjük ki egy nagy tányérra, és fedjük le fóliával.

A tej másik felét is öntsük a lábasban lévő tejhez, tegyük hozzá a hosszában kettévágott vaníliarudat, és a narancs és citrom héját, sózzuk picit, és forraljuk fel újra.

A tojások sárgáját keverjük habosra a maradék cukorral és a liszttel, keverjünk hozzá pár evőkanálnyit a forró tejből, majd kis sugárban, állandóan kevergetve öntsük a forró tejhez. Kevergetve főzzük addig, míg besűrűsödik. Az elkészült madártejet húzzuk le a tűzről, szedjük ki belőle a vaníliarudat, fedjük le, és hagyjuk jól kihűlni.

Tálaljuk kis tálkákba, tetejére kanalazzunk a kifőzött tojáshabból.

Elkészítési idő: 90 perc
Kalóriatartalom: 136 kcal
Szénhidráttartalom: 36 gramm

A receptet beküldte: Boszi 29


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fincsi banános madártej » Madártej kaláccsal » Madártej szelet » Banános madártej
» Vaníliás-puncsos madártej » Finom epres madártej » Narancs velős madártej » Madártej torta
» Update 1 Kávés madártej » Egyszerű madártej » Madártej glukononnal » Madártej-kocka
» Madártejes finomság » Fahéjas madártej » Sült madártej szelet » Epres madártej (U1)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.