Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csirkés-zöldséges gombaleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Hozzávalók (4 személyre):

1 csirkemellfilé,
1 közepes fej hagyma,
1 vékony szál póréhagyma,
20 dkg sárgarépa,
25 dkg laska- vagy sampinyongomba,
2 ek. olaj,
2 tyúkhúsleveskocka,
só,
bors,
1-2 kk. citromlé,
1 kis csokor petrezselyem.

Elkészítés:
1. A csirkemellet leöblítjük, vékony csíkokra szeljük. A hagymát, a póréhagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, a hagymát finomra, a pórét és a répát karikákra vágjuk. A gombákat folyó víz alatt, gyors mozdulatokkal leöblítjük, tányérjukat széles, szárukat vékony csíkokra tépkedjük.
2. Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a csirkehúst, élénk tűzön 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a pórét, 1 perc múlva a sárgarépát és a gombát, s további 2 percig pirítjuk. Felöntjük 1,5 liter vízzel, belemorzsoljuk a tyúkhúsleveskockákat, ízlés szerint borsozzuk (sózni nem szükséges, mert a leveskockák sósak!), és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük.
3. A petrezselyem levélkéit finomra vágjuk. A kész levest szükség szerint utánasózzuk, kevés citromlével savanyítjuk, végül belekeverjük a petrezselymet, de ezzel már nem főzzük. Külön tálkában tejfölt kínálhatunk hozzá.


A receptet beküldte: vila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombaleves » Tejfölös-kapros gombaleves » Gombaleves Laci kedvére » Gombaleves cérnametélttel
» Fokhagymás gombaleves » Gombaleves Tamás módra » Sajtos-sonkás gombaleves » Tejfölös gombaleves
» Göcseji gombaleves » Különleges gombaleves » Mackó úr gombalevese » Gombaleves magyarosan
» Csirkés-zöldséges rizotto » Tárkonyos gombaleves » Gombaleves májgaluskával » Csirkés-zöldséges


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.