| Csirkés-zöldséges gombaleves receptLevesek Hozzávalók: Hozzávalók (4 személyre): 1 csirkemellfilé, 1 közepes fej hagyma, 1 vékony szál póréhagyma, 20 dkg sárgarépa, 25 dkg laska- vagy sampinyongomba, 2 ek. olaj, 2 tyúkhúsleveskocka, só, bors, 1-2 kk. citromlé, 1 kis csokor petrezselyem. Elkészítés: 1. A csirkemellet leöblítjük, vékony csíkokra szeljük. A hagymát, a póréhagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, a hagymát finomra, a pórét és a répát karikákra vágjuk. A gombákat folyó víz alatt, gyors mozdulatokkal leöblítjük, tányérjukat széles, szárukat vékony csíkokra tépkedjük. 2. Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a csirkehúst, élénk tűzön 2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a pórét, 1 perc múlva a sárgarépát és a gombát, s további 2 percig pirítjuk. Felöntjük 1,5 liter vízzel, belemorzsoljuk a tyúkhúsleveskockákat, ízlés szerint borsozzuk (sózni nem szükséges, mert a leveskockák sósak!), és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük. 3. A petrezselyem levélkéit finomra vágjuk. A kész levest szükség szerint utánasózzuk, kevés citromlével savanyítjuk, végül belekeverjük a petrezselymet, de ezzel már nem főzzük. Külön tálkában tejfölt kínálhatunk hozzá. A receptet beküldte: vila Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |