Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Csülkös-káposztás rakottas* recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kicsontozott csülök
3-4 szem fekete bors
3 lime levél
3 babérlevél

héjában főtt burgonya
10 dkg savanyú káposzta
1 doboz tejföl
tetejére sajt

Elkészítés:
A csülköt jól megmosom és hideg vízben felteszem főni a fűszerekkel. Eközben a korábban megfőtt és meghámozott burgonyát felkarikázom. Amikor a csülök megpuhul, tetszés szerinti darabokra vágom. Én kockáztam.

Egy jénai tál alját kicsit kizsíroztam, majd elkezdem sorba rakosgatni a belevalókat. Alulra burgonya kerül, erre jöhet a csülök hús, majd a jól átmosott savanyú káposzta. Ne felejtsünk fűszerezni. Meglocsolom tejföllel. Újabb burgonya sor, és így tovább. A tetejére már nem tettem burgonyát, de csak azért meg elfogyott. Így a felső réteget locsoltam meg a tejföllel.

Előmelegített sütőben 180 fokon sütöttem nagyjából 45-50 percig. Ekkor tettem rá a reszelt sajtot és további 10 percre visszatoltam a forró sütőbe, hogy a sajt szépen ráolvadjon az ételre.

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szárítottélesztős lángos » Rakott burgonya » Szerb gyuvecs máskeppen » Cukkinis-burgonyás rakottas
» Kolbászos rakott nokedli » Babricset gazdagon » Öhöm » Zöldbabos pulykapörkölt
» A legjobb túrófánk » Rakott sült » Csülkös lencsesólet » Laktató
» Magyaros tepsis krumpli » Zöldséges Rizseshús » Temesvári sertésszelet » Marokkói halpaprikás


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.