Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vörösboros csülökpörkölt recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 db csontos főtt füstölt csülök
1 szelet füstölt szalonna
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db csípős hegyes zöldpaprika
1 db piros lecsópaprika
1 db sárga (fehér) lecsópaprika
chilipaprika
ecetes uborka
2 db paradicsom
krumpli
petrezselyem
babérlevél
köménymag

őrölt feketebors
őrölt pirospaprika
majoranna
olívaolaj
vörösbor
tejföl

Elkészítés:
A csülköt babérleveles vazben megfőzöm. A krumplit megpucolom, félbe, negyedbe, majd kisebb darabokra vágom, sós vízben megfőzöm. Egy serpenyőben olívaolajon a petrezselyemmel átforgatom.

A hagymákat apróra vágom, a paprikákat szeletelem, a paradicsomot darabolom, a petrezselymet aprítom, a szalonnát felvágom, a csülköt nagyobb kockákra vágom.

Egy serpenyőben kevés olívaolajon megsütöm a szalonnát, hozzáadom előbb a vöröshagymát, majd a fokhagymát, megdinsztelem, beleteszem a csülökkockákat, együtt dinsztelem, majd belerakom a paprikákat, végül a paradicsomot és a babérlevelet, fűszerezem. A végefelé öntök bele vörösbort, s keverek bele tejfölt..

Tálaláskor teszek a tányérra a pörköltből és a krumpliból, chilit és ecetes uborkát rakok még mellé.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vörösboros csirke » Csülökpörkölt » Vörösboros puncstorta » Meggyleves vörösboros
» Gombás vörösboros tokány » Vörösboros nyúlgerinc » Vörösboros puncs » Vörösboros zselé
» Vörösboros körte » Vörösboros csirkeragu » Vörösboros zúzapörkölt » Vörösboros hagymás tojás
» Vörösboros málnakrémleves » Vörösboros puncs 2 » Vörösboros szilva » Vörösboros szőlőleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.