Tutireceptek.hu fejléc

Datolyás csirke almakockával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 nagyobb csirkemell, 1 nagyobb alma, 1 doboz natúr datolya, 2 evőkanál erdei gyümölcsös dzsem, kevés őrölt fahéj, bors, kevés vörösbor

Elkészítés:
A csirkemellet felkockázzuk, besózzuk, kevés olajon megsütjük. A kimagozott datolyát vízben megpároljuk, miután megpuhult, hozzáadjuk a 2 ek erdei gyümölcsös dzsemet, kevés őrölt fahéjat, és 1 csipetnyi őrölt borsot. Az alapanyagokat jól összekeverjük, majd az előzőleg megtisztított és meghámozott almát felkockázzuk és ezt is belekeverjük. Végül a megpirított csirkemellet is a keverékhez adjuk - kevés vörösborral együtt - , és az ételt pár percig forraljuk. Ízlés szerint: rízzsel, burgonyával vagy főtt tésztával tálaljuk.

Tanácsok:
A kiírt adagokat ízlés szerint változtathatjuk!:)

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: jency83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkolis-karfiolos csirke » Káposztás csirke » Bazsalikomos csirke » Fetás göngyölt csirke
» Töltött csirke olaszosan » Egyszerű rakott csirkemell » Sült csirke másképp » Kimélő csirkegombócleves
» Csirkés-gombás kavarodás » Tejfölös csirkemell » Csirkejava leves » Pestós csirkemell
» Csirkés-gombás fussili » Csirkés tál » Napsugár csirkemell » Marengói csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.