Tutireceptek.hu fejléc

Erőleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 kg marhacsont
25 dkg darált marhahús
1 tojásfehérje
1 kiskanálnyi paradicsompüré
30 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg zeller
bors


Elkészítés:
A csontot aprítsd fel, forrázd le, majd öblítsd le. A darált húst jól keverd össze a tojásfehérjével és a paradicsompürével, majd hígítsd fel 2 liter hidegvízzel. Tedd bele a csontot, a megtisztított, de egyben hagyott zöldséget, valamint néhány szem borsot, sózd meg, s tedd fel főni. Igen lassú tűzön főzd 2-3 órán át. (A zöldséget, ha a tálalásnál is használni akarod, vedd ki és tedd félre, miután megpuhult.) A levest végül húzd le a tűzről, hagyd ülepedni néhány percig, majd szedd le a zsírját, és szűrd át egy sűrű szitán vagy egy tiszta konyharuhán. Ha kell, tálalás előtt újra zsírtalanítsd.


A receptet beküldte: Tomasha


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Erőleves percek alatt » Vaderőleves » Erőleves (vegan) » Alföldi májgaluska leves
» Karfiolos krumplileves » Birsalma krémleves » Meggyleves X. » Brokkolileves
» Pille könnyű tökleves » Vajgaluska » Csorba kétféleképpen » Csirke- ragu leves
» Tavaszi leves » Misoshirú /Japán/ » Borsós raguleves » Tárkonyos malacleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.