Tutireceptek.hu fejléc

Fetával és aszaltszilvával töltött pulyka fetás áfonyamártással recept

Kategória:


Hozzávalók:
pulykamell
aszaltszilva
1 zacskó fetasajt
pulyahús fűszerkeverék
fokhagyma
olivaolaj
rozmaring
vaj
kakukkfű
KÖRETHEZ: sárgarépa, alma, hagyma
MÁRTÁSHOZ: aszalt áfonya, fetasajt, tejszín

Elkészítés:
Karácsonykor ötöltem ki ezt a receptet.
A pulykamellet két egyenlő részre szeltem mivel elég nagy darab volt. Majd a részeket félbevágtam mint egy szendvicszsemlét, és megszórtam a fűszerkeverékkel + meghintettem fokhagymával. Jól beterítettem a fetasajttal és beletettem az aszaltszilvát is. Megtűztem hústűvel úgy, hogy nehogy kifolyjon a töltelék. Bedörzsöltem a pulykahús fűszerkeverékkel és fokhagymadarabkákat szórtam rá. A tepsi aljára minimális olivaolajat kentem, + egy kis vajat. A tetejére szintén pár helyre szórtam vaj"morzsákat".
Köretnek almagerezdeket, sárgarépát és 4 részbe vágott hagymát tettem a tepsibe. Az egészet megszórtam kakukkfűvel + egy rozmaring ágat helyeztem a két húsdarab közé.

A MÁRTÁS: tejszínt fetasajtot a sütésből maradt húslevet + az áfonyát felforraltam majd botmixerrel összeturmixoltam.


A receptet beküldte: Kíwa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött franciakenyér » Töltött csülök hidegen » Mexikói pulykamáj » Gombával töltött krumpli
» Kukoricás pulykaragu » Pulykaragu-leves » Hideg húsos töltött alma » Fennséges töltött husi
» Csirkés töltött padlizsán » Töltött tekercs » Zöldborsós pulykamell » Fonott pulyka
» Mustáros töltött pecsenye » Sajtos-brokkolis pulyka » Töltött szűzpecsenye » Citromos pulykamell sült


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.