| Zelleres halsaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 40 dkg halfilé 1 db zellergumó 1/2 db citrom 1/2 cs. snidling 6 evőkanál majonéz 2 evőkanál tejföl 1 dl száraz fehérbor 1 kávéskanál méz 1 késhegynyi só 1 evőkanál ecet 1 evőkanál fűszerkeverék (vegeta v. delikát) 1 késhegynyi őrölt bors 1 db főtt tojás Elkészítés: A zellert metéltszélességű csíkokra vágva borssal megszórt, fűszerkeverékes vízben majdnem puhára főzzük, - időnként ellenőrizzük, nehogy szétfőjön. A halat 2x2 cm kockákra vágjuk, 1 liter ecetes vízben forrástól számítva 5 percig főzzük. Úgy a zellert, mint a halat leszűrjük, kihűtjük. Közben a majonézt kikeverjük a fél citrom levével, tejföllel, borral, mézzel, pici sóval, s óvatosan beleforgatjuk a kihűlt zellert és a halat; salátás tálba kanalazzuk, majd megszórjuk apróra vagdalt snidlinggel. Tojáskarikákkal díszítjük. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |