Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Zelleres halsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
40 dkg halfilé
1 db zellergumó
1/2 db citrom
1/2 cs. snidling
6 evőkanál majonéz
2 evőkanál tejföl
1 dl száraz fehérbor
1 kávéskanál méz
1 késhegynyi só
1 evőkanál ecet
1 evőkanál fűszerkeverék (vegeta v. delikát)
1 késhegynyi őrölt bors
1 db főtt tojás

Elkészítés:
A zellert metéltszélességű csíkokra vágva borssal megszórt, fűszerkeverékes vízben majdnem puhára főzzük, - időnként ellenőrizzük, nehogy szétfőjön.
A halat 2x2 cm kockákra vágjuk, 1 liter ecetes vízben forrástól számítva 5 percig főzzük.
Úgy a zellert, mint a halat leszűrjük, kihűtjük.
Közben a majonézt kikeverjük a fél citrom levével, tejföllel, borral, mézzel, pici sóval, s óvatosan beleforgatjuk a kihűlt zellert és a halat; salátás tálba kanalazzuk, majd megszórjuk apróra vagdalt snidlinggel. Tojáskarikákkal díszítjük.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zelleres csirke » Orosz halsaláta » Halsaláta Maja módon » Finn halsaláta
» Hagymás tintahalsaláta » Diós-majonézes halsaláta » Zelleres ráksaláta » Diós-zelleres haltekercsek
» Tonhalas-zelleres krém » Zöldbabos tonhalsaláta » Avokádós tonhalsaláta » Zelleres túrókrém
» Zelleres sertéssült » Füstölt halsaláta » Újkrumplis tonhalsaláta » Burgonyaleves(zelleres)


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.