Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás, paprikás karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg tisztán mért karfiol
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 evőkanál pirospaprika
4 evőkanál olaj
1 teáskanál ételízesítő
késhegynyi tört borókabogyó
só, törött fehér bors

Elkészítés:
A rózsáira szedett karfiolt mély tűzálló tálba teszem, megsózom, aláöntök 2 evőkanál vizet és folpack fóliában szorosan lefedem. Mikrohullámú sütőben 10 percig párolom a legerősebb fokozaton.
Közben a felforrósított olajon üvegesre sütöm a nagyon finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát.
Azonnal ráöntök 2 evőkanálnyi vizet, beleteszem a többi fűszert és a tűre visszatéve felforralom.
A tejfölt simára keverem a liszttel és a hagymás szafttal, majd a megpárolódott karfiolra öntöm. Még 5 percre visszateszem a sütőbe és a legmagasabb fokozaton befejezem az étel párolását. További tíz percig hagyom a kikapcsolt sütőben, s csak az után tálalom.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás diós karfiolrizs » Aranysárga karfioltekercs » Karfiolpörkölt » Paprikás rizses hús
» Fokhagymás csirkecsíkok » Fokhagymás vaj » Fokhagymás csülökfalatkák » Sajtos-virslis karfiol
» Karfiolos-sajtos puffancs » Fokhagymás tarja Update1 » Karfiolos pulykatokány » Karfiolpuffancs I.
» Faddi fokhagymás csuka » Fokhagymás pácolt hús » Karfiolpuffancs 2 » Cukkinis-paprikás hús


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.