Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás, paprikás karfiol recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg tisztán mért karfiol
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
1 evőkanál pirospaprika
4 evőkanál olaj
1 teáskanál ételízesítő
késhegynyi tört borókabogyó
só, törött fehér bors

Elkészítés:
A rózsáira szedett karfiolt mély tűzálló tálba teszem, megsózom, aláöntök 2 evőkanál vizet és folpack fóliában szorosan lefedem. Mikrohullámú sütőben 10 percig párolom a legerősebb fokozaton.
Közben a felforrósított olajon üvegesre sütöm a nagyon finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát.
Azonnal ráöntök 2 evőkanálnyi vizet, beleteszem a többi fűszert és a tűre visszatéve felforralom.
A tejfölt simára keverem a liszttel és a hagymás szafttal, majd a megpárolódott karfiolra öntöm. Még 5 percre visszateszem a sütőbe és a legmagasabb fokozaton befejezem az étel párolását. További tíz percig hagyom a kikapcsolt sütőben, s csak az után tálalom.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös paprikás krumpli » Vega rakott karfiol » Paprikás meglepetés » Karfiolos krumplileves
» Zöldséges karfiolleves » Babpaprikás » Galyasági gombapaprikás » Fokhagymás csülökfalatkák
» Fokhagymás sült oldalas » Fokhagymás sertésmáj » Fokhagymás süllő » 40 fokhagymás csirke
» Karfiol paprikásan » Fokhagymás rakott penne » Aranysárga karfioltekercs » Fokhagymás sertésszelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.