Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyével töltött alma recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 személyre:
4 db golden alma
50 dkg gesztenyemassza
1 marék édes keksz
fél marék dió
1 dl tejszín
1 dl juharszirup
2 evőkanál vaj

Elkészítés:
Hámozzuk meg az almákat, majd a magházat vájjuk ki. Tegyük egy kis tálba a gesztenyemasszát, öntsük rá a tejszínt, adjuk hozzá az összetört diót és a kekszet, majd dolgozzuk lágy masszává. Töltsük meg a kivájt almák belsejét a gesztenyés krémmel, majd tegyük egy tűzálló tálba. Csorgassuk meg olvasztott vajjal és juharsziruppal. Tegyük forró, 150 fokos sütőbe, és pároljuk 10-12 perc alatt puhára. Tálalás előtt a tetejét a juharszirupos pároló lével öntözzük meg, és szervírozhatjuk.

Tanácsok:
recepte Lana03


A receptet beküldte: virgo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött karalábé (Update1) » Ínyenc töltött csirkecomb » Töltött tojás (garnélával) » Csirkés töltött padlizsán
» Húsvéti töltött kalács » Káposztával töltött zsemle » Húsos töltött gomba » Töltött gomba "Vera módra"
» Gombával töltött karaj » Töltött sült paradicsom » Májas töltött zsemle » Borban sült töltött hús
» Almával töltött camembert » Töltött tojás Emyke módra » Töltött csiga » Gombás töltött csirke


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.