Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyével töltött alma recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 személyre:
4 db golden alma
50 dkg gesztenyemassza
1 marék édes keksz
fél marék dió
1 dl tejszín
1 dl juharszirup
2 evőkanál vaj

Elkészítés:
Hámozzuk meg az almákat, majd a magházat vájjuk ki. Tegyük egy kis tálba a gesztenyemasszát, öntsük rá a tejszínt, adjuk hozzá az összetört diót és a kekszet, majd dolgozzuk lágy masszává. Töltsük meg a kivájt almák belsejét a gesztenyés krémmel, majd tegyük egy tűzálló tálba. Csorgassuk meg olvasztott vajjal és juharsziruppal. Tegyük forró, 150 fokos sütőbe, és pároljuk 10-12 perc alatt puhára. Tálalás előtt a tetejét a juharszirupos pároló lével öntözzük meg, és szervírozhatjuk.

Tanácsok:
recepte Lana03


A receptet beküldte: virgo


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Májkrémmel töltött krumpli » Fetával töltött csirkemell » Töltött mézes » Töltött gomba a mikróból
» Töltött hal » Töltött dagadó erdélyiesen » Töltött piskóta » Töltött padlizsán bundában
» Töltött tojás recept » Sonkával töltött burgonya. » Töltött tojás » Sajttal töltött pulykamell
» Kókusszal töltött kifli » Töltött zöldsaláta » Falusi töltött zsemle » Töltött kifli


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.