Tutireceptek.hu fejléc

Galyasági kemencében sült sertésoldalas recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,2- 1,5 kg. sertésoldalas, 10 dkg. füstölt húsos szalonna, 6-8 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál magyaros fűszerkeverék, 2 evőkanálnyi sertészsír, csipetnyi őrölt fekete bors, 5 cl. fehér bor, só.

Elkészítés:
Az oldalast megmossuk, megformázzuk, majd a magyaros fűszerkeverékkel, őrölt fekete borssal és finomra őrölt sóval megszórjuk, majd 2-3 órán keresztül hűvös helyen pihentetjük. A sütőtepsit kizsírozzuk (kiolajozzuk), majd a vékonyra vágott szalonna szeletekkel a tepsi alját kibéleljük.Az előkészített tepsi aljára 2-3 gerezd fokhagymát szeletelünk, majd a húst rárakjuk, a hús tetejét kevés zsírral megkenjük, majd a végén a maradék fokhagymát a hús tetejére szeleteljük, aláöntünk egy kevés borral kevert vizet, és az előmelegített kemencébe ( sütőbe) tolva kb. 2- 2 és fél órán keresztül sütjük a saját levével időnként megöntözve.Ha az oldalas teteje szép pirosra sült a húst kivesszük és felszeleteljük. Burgonya körettel, rizibizivel tálaljuk, de a legfinomabb friss fehér kenyérrel és savanyúsággal (a legalkalmasabb a jégben hűtött kovászos uborka).

Tanácsok:
Sütőben kb. 180 celsius fokon süssük, gyakran locsolgatva.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági aprópecsenye » Szaftos sertésoldalas » Ropogós sertésoldalas » Galyasági szegénykocsonya
» Galyasági fűszeres gulyás » Galyasági tócsni » Kemencében sült oldalas » Galyasági gezemiceleves
» Galyasági apróhusos leves. » Galyasági gomba tejfölösen » Galyasági pecsenye » Kemencében sült csülök.
» Soproni sertésoldalas » Galyasági bográcsos » Galyasági gombapaprikás » Galyasági őzpörkölt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.