Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gnocchi paradicsomos-ricottás szósszal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
A gnocchihoz:
50 dkg főtt burgonya meghámozva
kb. 15 dkg liszt
1-2 tojás

bors
szerecsendió
4-6 evőkanál friss petrezselyem és mentalevél
A paradicsomos-ricotta szószhoz:
10 érett paradicsom
olívaolaj
15 dkg ricotta
1 csokor bazsalikom

bors

Elkészítés:
A gnocchihoz a burgonyát pürésítjük, liszttel, tojással eldolgozzuk, sóval, borssal, zöldfűszerekkel ízesítjük. A tésztából 1,5 cm átmérőjű hengert formázunk, és 1,5 cm-es darabokat vágunk le. Golyókat sodrunk belőle, majd villával kicsit lenyomkodjuk. Forró sós vízben kifőzzük.

A paradicsom-ricottás szószhoz a paradicsomokat negyedeljük, majd apró kockákra vágjuk. Serpenyőben az olajat felforrósítjuk, a paradicsomokat ebben lesütjük, sóval, borssal ízesítjük. A bazsalikomot vékony csíkokra vágjuk.

A gnocchit a paradicsomhoz adjuk a serpenyőbe, közvetlenül tálalás előtt hozzáadjuk a ricottát és a bazsalikomot.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sertéskaraj hagymaszósszal » Sonkás gnocchi » Újburgonya meggyszósszal » Gnocchi brokkolis raguval
» Rántott cékla sajtszósszal » Csirkemell eperszósszal » Csípős csirke, szósszal » Gnocchi
» Csirkecomb almaszósszal » Csirke mézes szójaszósszal » Joghurttorta eperszósszal » Zsályás gnocchi
» Szalonnás gnocchi » Sajtos Gnocchi » Cukkinis-tejszínes gnocchi » Póréhagymás gnocchi


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.