Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gomba gazdagon recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
20 db gomba
2 ek olaj
10 dkg reszelt füstölt sajt
só, bors

Húsos töltelék:
15 dkg darált hús
2 ek olaj
1 ek ételízesítő
1 ek vágott petrezselyem

Paradicsomos töltelék:
2 közepes paradicsom
5 cm-es pórédarab
1 ek olaj
1 ek vágott bazsalikom

Elkészítés:
A gombafejeket alaposan megtisztítjuk, szárukat kivágjuk. A gombaszárakat apróra összevágjuk.

A darált húst megpirítjuk 2 ek olajon, majd az ételízesítővel, borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a gombaszárakat és kevés vízzel puhára pároljuk. Belekeverjük a petrezselymet és félretesszük.

A paradicsomot megmossuk, húsát kockákra vágjuk. A pórét megtisztítjuk, felaprítjuk. A felforrósított olajon megfuttatjuk a pórét, rátesszük a paradicsomot. Sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük és összepirítjuk.

Felforrósítunk 2 ek olajat, és 1-2 percig pirítjuk benne a gombafejeket. Tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk és megtöltjük a kétféle töltelékkel.
Megszórjuk sajttal, forró sütőben ráolvasztjuk és azonnal tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kifordított gombás hús » Gombás búbos karaj » Narancsos, gombás kacsa » Gombás csirkemell 2 főre
» Gombás, csirkés lasagne » Őszi gombás szendvics. » Galyasági gombapaprikás » Vegyes gombasaláta télire
» Részeges gombafejek » Gombatál » Gombás cukkinileves » Gombapörkölt paleosan
» Sajtos gomba » Göcseji gombaleves » Gombás, rakott tök » Gomba sörtésztában


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.