Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombapaprikás bográcsban recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
60 dkg. vegyes erdei gomba,
10 dkg. sós szalonna,
1 nagy fej vöröshagyma,
só.
csipetnyi őrölt fekete bors,
2 dl. tejföl,
1 kiskanál fűszerpaprika,
1 evőkanál liszt,
1 csokor petrezselyemzöld,

Elkészítés:
szalonnát apró kockára cágjuk, zsirját killvasztjuk. Belerakjuk a finomra vágott vöröshagymát, kevés vizet aláöntve parázs fölött pároljuk, mindaddig amíg zsirjára sül.
Hozzáadjuk a gombát, sózzunk, csipetnyi borssal ízesítünk, fűszerpaprikávalamit szinezünk és továbbra is lassú tűzön addig pároljuk, amíg puha nem lesz. Ekkor a lisztet a tejföllel és az apróra vágott zöldpetrezselyemmel elkeverjük és az ételhez adjuk. Kiforralás után friss kenyérrel, külön kifőtt rizzsel vagy galuskával tálaljuk.

Tanácsok:
A sós szalonna helyett alkalmazhatunk olajat, vajat, margarint vagy sertészsírt is.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Vargányás lecsó bográcsban » Bugaci leves bográcsban » Burgonyaleves bográcsban » Tojásos gombapaprikás
» Gombapaprikás » Sertésragu bográcsban » Körömpörkölt bográcsban » Sörgulyás bográcsban
» Csülkös bab bográcsban » Babgulyás bográcsban » Alföldi leves bográcsban. » Csülökpörkölt bográcsban
» Csülkös gulyás bográcsban » Vadraguleves bográcsban » Tejfölös gombapaprikás » Pásztortarhonya bográcsban


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.