Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás húscipó recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
75 dkg darált hús, 4-5 szelet szalonna, 2 tojás, 1 zsemle, 20 dkg gomba, 1 uborka, 1 vörös-hagyma, 1,5 dl tejföl, 1 csokor kapor, reszelt citromhéj, 1 teáskanál mustár, 1-2 evőkanál olaj, só, fehérbors..

Elkészítés:
A szikkadt zsömlét hideg vízbe áztatjuk. Közben a gombát felszeleteljük, és az olajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Az uborkát apró kockákra vágjuk. A darált húst összedolgozzuk a zsömlével, tojással, hagymával, mustárral, sóval, borssal, gombával és az uborkával. Ebből hosszúkás cipót formálunk. Tetejére rátesszük a szalonnát. Előmelegített sütőben 200 fokon 40 percig sütjük. Leöntjük egy pohár vízzel, és további 5 percig sütjük.
Alufóliába tekerve 10 percig pihentetjük. A pecsenyelevet lábasba öntjük, kevés vízzel elkevert étkezési keményítővel besűrítjük. A kaprot a tejfölbe keverjük, a pecsenyelével összemelegítjük, sóval, borssal ízesítjük.


A receptet beküldte: julianna54

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás borjúnyelv » Gombás vörösboros tokány » Sült gombás fánk » Tojásos-gombás tekercs
» Gombás kukoricás ragu » Gombás tortahusi » Gombás sonkasaláta » Gombás csirke másképpen
» Gombás virslisaláta » Gombás csirkemell » Gombás szárnyas » Rakott gombás omlett
» Magyaros gombás húsgombóc » Gombás kínaikel saláta » Rizses-gombás sült csirke » Sonkás-gombás batyu


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.