Tutireceptek.hu fejléc

Gombás sonkasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
25 dkg fõtt füstölt sonka vagy tarja, 1 nagy doboz gombakonzerv, 12 fürjtojás, 1 nagy csokor zöldhagyma (szárával együtt), 1 dl majonéz, 2 dl tejföl, 1-1 evõkanál borecet és fûszerezett paradicsomlé, 1 teáskanál mustár, só, csipetnyi cukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, salátalevelek

Elkészítés:
A sonkát apró kockákra vágjuk. A gombakonzervet levétõl leszûrjük. A fürjtojásokat keményre fõzzük és megtisztítjuk, majd félbevágjuk. A zöldhagymát megtisztítjuk és vékonyra karikázzuk, ezután megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk. A majonézt elkeverjük a tejföllel, a borecettel, a paradicsomlével, 1 evõkanál gombalével és a fûszerekkel, s az így kapott mártást ráöntjük a saláta többi összetevõjére. Jól átforgatjuk, majd hûtõszekrényben érleljük 1 órán keresztül. Tálaláskor megmosott és megszárított salátalevelekre halmozzuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás pite (90 naposhoz) » Gombás csirkemell » Gombás-húsos tortilla » Gombás-paprikás rizstorta
» Gombás bab » Kínai gombás csirkeleves » Tejszínes-gombás szósz » Erdőszéli gombás tojás
» Gombás vegyessaláta » Tejszínes-gombás karfiol » Rókagombás omlett » Gombás sonkatekercs
» Gombás szarvastokány » Sajtos, gombás galuska » Sajtkrémes-gombás levél » Rókagombás őzpörkölt


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.