Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Gombás karaj füstölt sajttal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
8 szelet karaj
25 dkg gomba
1 dl főzőtejszín
3 evőkanál tejföl
2 evőkanál liszt
1 kisebb fej hagyma

bors
majoranna
olaj

Elkészítés:
A karajszeleteket kilopfolom, besózom. Serpenyőben kevés olajon elősütöm.

A hagymát apró kockára vágva olajon megpárolom, majd hozzáadom az apróra vágott gombát. Sóval, borssal ízesítem. Mikor teljesen megpuhult a gomba, megszórom 1 teáskanál majorannával, és tovább párolom. A tejfölt csomómentesre keverem a tejszínnel és a liszttel, és hozzáöntöm a gombához. Sűrűre főzöm.

Az elősütött karajszeleteket olajozott tepsire teszem, a tejszínes gombából kis kupacokat teszek rá. Kb. 1 dl vizet öntök hozzá, hogy párolódjon a hús. Alufóliával befedem.

Előmelegített sütőben alacsony lángon kb. 60 perc alatt puhára párolom.
Ekkor leveszem az alufóliát, minden húsra 1 szelet füstölt sajtot teszek, és ráolvasztom a húsra.

Burgonyapürével tálalom.


A receptet beküldte: Lolita63


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás Rizslepény » Tepsis cukkini krémsajttal » Füstölt húsos karalábé » Muffin juhtúróval, sajttal
» Gombás csirkecombok » Gombás tarjaszeletek » Gombás töltött kifli » Gombás-májas rakott karaj
» Füstölthal-saláta » Sajttal sütött burgonya » Gombás sonkaleves » Szójaszószos karaj
» Póréhagymás-gombás ragu » Citromos, gombás csirke » Gombaszósz » Gombás rakott csibehús


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.