Tutireceptek.hu fejléc

Gombás zöldséges ragu recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
közepes fejű hagyma
3-4 evőkanál olaj
1 csokor petrezselyem
30 dkg gomba
2 dl tejszín (tejföl is jó)
rizs
1 nagyobb konzerv vegyes zöldség (kukorica, borsó, zöldbab)

bors
1 mókáskanál pirospaprika
majorranna

Elkészítés:
Vágjuk apróra a hagymát, olajon üvegesre pároljuk meg. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a pirospaprikát. Kevés vizet adjunk hozzá, majd rakjuk bele a gombát. Közepes lángon pároljuk meg. Ha megfőtt hozzáadjuk a tejszínt, jól elkeverve. Ha tejföllel készítjük, a tejfölhöz előtte keverjünk 1-2 evőkanál lisztet. Beletesszük a petrezselymet ízlés szerint borsozzuk és sózzuk. A főzés vége előtt hozzáadjuk a leszűrt levű vegyes zöldséget, és megszórjuk majoránnával. Én személy szerint a rizst és a ragut nem keverem össze.

Tanácsok:
Nem Vegások csirkemellel is színesíthetik a ragut. A zöldséghez keverhetünk brokkolit.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Adrienn85


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes-gombás csőtészta » Zöldséges zúzaleves » Zöldséges pita » Zöldséges tokány
» Gombás rakott tál sütőben » Gombás-sajtos karaj » Gombás töltött kifli » Zöldséges húsos tészta
» Tepsis Zöldséges Csirke » Gombász-tészta » Gombás vagdalt másképp » Zöldségestekercs
» Zöldséges "fasírt" » Gombás tejszínes csirke » Sült-zöldséges padlizsán » Hagymás- gombás csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.