Tutireceptek.hu fejléc

Zsebes karaj recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg csont nélküli karaj egyben
10 dkg szeletelt bacon szalonna
1 húsleves kocka
20 dkg trappista sajt
1 szál kolbász
1 vöröshagyma
1 piros kaliforniai paprika
Pác:olaj
magyaros sültek fűszerkeverék
vegeta

őrölt bors
pirospaprika

Elkészítés:
Elkészítése:
A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, becsavarjuk alufóliába, légmentesen lezárjuk és éjszakára a hűtőbe tesszük érlelődni.
Másnap a zsebecskékbe vastagabbra szelt sajtot, bacon szalonnát, kolbász karikákat és vöröshagyma szeleteket rakosgatunk, majd az egészet beletesszük az előzőleg 1/2 óráig hideg vízben áztatott römertopfba/ cserépedénybe.
A tetejét még csíkokra vágott kaliforniai paprikával kirakosgatjuk, aláöntünk 2 dl vizet, melyben feloldunk 1 húsleves kockát. Hideg sütőbe tesszük, folyamatosan emeljük a hőfokot és kb 2 óra hosszat sütjük. Mikor a hús puha, levesszük a römertopf tetejét és pirosra sütjük.
A húst ferdén szeletelve, a saját szaftjával meglocsolva, krumplipürével tálaljuk.

Tanácsok:
Salátával, hasábburgonyával tállalhatjuk.

Elkészítési idő: 65 perc

A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sonkás-gombás karaj » Ardói töltött karaj. » fokhagymás sült karaj » Gombás karaj
» Fűszeres karaj szeletek » Göngyölt gombás karaj: » Gombás-májas rakott karaj » Mustáros karaj
» Böllérkaraj » Sajtos-tejfölös karaj » Barackos karaj » Mustáros karajszeletek
» Fokhagymás karaj » Gombaragus karaj » Sárgabarackos sertéskaraj » Olasz sertéskaraj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.