Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Harcsa babérszószban recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
70 dkg harcsa
5 babérlevél
4 cikk fokhagyma
3 evőkanál olivaolaj
ecet, só, bors

Elkészítés:
A megtisztitott halat egy nagy serpenyőbe tesszük. A zúzott fokhagymát összekeverjük fél dl ecettel, fél dl vizzel, 1 evőkanál sóval, 1 mokkáskanál borssal és az apróra tört babérlevéllel. Ráöntjük a halra és felforraljuk. Ekkor lefedjük az edényt és lassú tűzön, közben egyszer megforditva, 10 percig pároljuk a halat. Azután a halat kivesszük és a levét forralással besűritjük. Egy másik serpenyőben felhevitjük az olajat és a hal mindkét oldalát szép barnára piritjuk rajta. Melegen, a mártással leöntve tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: imolaviola


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tárkonyos harcsa » Harcsapaprikás » Harcsapaprikás másként » Harcsa mustármártással
» Káposztás harcsa » Harcsa pecsenye » Mazsolás-tejszínes harcsa » Folyami rák harcsával
» Finom harcsa » Afrikai harcsa király... » Harcsa paprikásan » Apatini káposztás harcsa
» Gombás harcsapaprikás » Afrikai harcsa tepsiben » Kemencés harcsa » Rántott harcsa


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.