Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Háromrizses rakottas gombamártással recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
10 dkg sárgarépa
10 dkg zöldbab (mélyhűtött)
10 dkg zöldborsó (mélyhűtött)
20 dkg rizs
20 dkg barnarizs
10 dkg vadrizs
1 dl olaj
50 dkg darált hús
1 teáskanál oregánó
1 evőkanál vágott petrezselyem
2 tojás
A gombamártáshoz:
20 dkg gomba
10 dkg póréhagyma
3 evőkanál olaj
1 teáskanál vágott petrezselyem
2 dl tejszín

Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, a hagymát apróra, a répát kisebb darabokra vágjuk. A rizsféléket leöblítjük, lecsepegtetjük.

Felforrósítjuk az olaj felét, megfuttatjuk rajta a hagymát, majd rátesszük a darált húst. Fehéredésig kevergetjük. Sózzuk, borsozzuk, és kevés víz hozzáadásával pároljuk. Amikor félig megpuhult, beletesszük a répát, és tovább pároljuk. Amikor a répa már majdnem puha, beletesszük a többi zöldséget, fűszerezzük még, ha szükséges, megszórjuk az oregánóval, a petrezselyemmel, és puhulásig pároljuk. Amíg puhul, elkészítjük a rizseket. A vadrizst és a barna rizst sós, forró vízben megfőzzük, amikor puha (nem lesz teljesen puha, inkább csak „jól harapható” lesz!), leszűrjük. A fehér rizst az olaj másik felén megpirítjuk, és 4 dl forró vízzel felöntjük. Sózzuk, és letakarva kis lángon 2-3 percet főzzük, majd elzárjuk alatta a tüzet, és 30 percen át hagyjuk lefedve. Amikor kész, összekeverjük a rizseket, hozzátesszük a tojásokat, ha kell, fűszerezzük. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. Hőálló tálat kiolajozunk, és beletesszük a rizs felét, majd rárétegezzük a zöldséges húst, és a rizs másik felével betakarjuk. 15 percig sütjük, a gombamártással tálaljuk.
A gombamártáshoz a gombát megtisztítjuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A pórét is megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk. Az olajon megfuttatjuk a pórét, rátesszük a gombát és összepirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel. Pici vizet öntünk rá, majd a tejszínt is belekeverjük. Jól összeforraljuk.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkinis rakottas » Zellerrakottas sonkával » Bárányrakottas » Római rakottas
» Habos rakottas » Mediterrán rakottas » Gyors rakottas » Csirkerakottas
» Barnarizs-rakottas » Sült padlizsán rakottas » Rakottas zöldbab » Pulykarakottas
» Fogyókúrás rakottas » Kedvenc spenótos rakottas » Tavaszi rakottas » Alföldi rakottas


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.