Tutireceptek.hu fejléc

Házi zsemle recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
50 dkg liszt,

2,5 dkg élesztő,

2 tojás,

5 dkg vaj,

2 dl tej,

1 kiskanál só

Elkészítés:
Az élesztőt összekeverjük kevés langyos tejjel és felfuttatjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A tesztát jó hólyagosra kidolgozzuk. Kelni hagyjuk. A megkelt tésztát 8 vagy 16 részre osztjuk, kis labdákat formálunk belőle, és megkent tepsibe helyezzük. Átkenjük tojással, még 30 percig kelni hagyjuk, aztán még egyszer átkenjük, megszórjuk tetszés szerint szezámmal, köménnyel vagy mákkal. Közepes hőmérsékleten 15-20 percig sütjük.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tökmagos-burgonyás zsemlék » Zsemle-fasírt » Zsemlegombóc parasztosan » Zsemlekenyér
» Zsemlefánk » Tejes császárzsemle » Csiperkés zsemlék » Májas töltött zsemle
» Vajas puffancs - zsemle » Tejes zsemle » Szalonnás zsemlegombóc » Töltött zsemlécske
» Mazsolás zsemle » Rakott zsemle » Zsemlegombóc 2 » Mákos zsemle


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.