Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Házi zsemle recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
50 dkg liszt,

2,5 dkg élesztő,

2 tojás,

5 dkg vaj,

2 dl tej,

1 kiskanál só

Elkészítés:
Az élesztőt összekeverjük kevés langyos tejjel és felfuttatjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A tesztát jó hólyagosra kidolgozzuk. Kelni hagyjuk. A megkelt tésztát 8 vagy 16 részre osztjuk, kis labdákat formálunk belőle, és megkent tepsibe helyezzük. Átkenjük tojással, még 30 percig kelni hagyjuk, aztán még egyszer átkenjük, megszórjuk tetszés szerint szezámmal, köménnyel vagy mákkal. Közepes hőmérsékleten 15-20 percig sütjük.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött zsemle » Almás rakott zsemle » Zsemlefasírt » Tojás zsemlében sütve
» Zsemlés rakott túró » Zsemlegombóc vadashoz » Zsemlegombóc » Zsemlegombóc 2
» Szalonnás zsemlegombóc » Zsemlefánk » Tejes császárzsemle » Bundás zsemle cukrosan
» Vajas puffancs - zsemle » Tojással töltött zsemle » Mákos zsemle » Zsemlében sült finomság


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.