Tutireceptek.hu fejléc

Házi zsemle recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
50 dkg liszt,

2,5 dkg élesztő,

2 tojás,

5 dkg vaj,

2 dl tej,

1 kiskanál só

Elkészítés:
Az élesztőt összekeverjük kevés langyos tejjel és felfuttatjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. A tesztát jó hólyagosra kidolgozzuk. Kelni hagyjuk. A megkelt tésztát 8 vagy 16 részre osztjuk, kis labdákat formálunk belőle, és megkent tepsibe helyezzük. Átkenjük tojással, még 30 percig kelni hagyjuk, aztán még egyszer átkenjük, megszórjuk tetszés szerint szezámmal, köménnyel vagy mákkal. Közepes hőmérsékleten 15-20 percig sütjük.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Ciabatta zsemlék » Császárzsemle » Juhtúrós zsemlegombóc » Tojással töltött zsemle
» Zsemle-fasírt » Zsemlegombóc vadashoz » Pirított zsemlekocka » Töltött zsemle - 2
» Zsemle mártás » Zsemlegombóc 3 » Zsemleszósz » Fűszeres zsemle
» Kaporleves zsemlekockákkal » Káposztával töltött zsemle » Sült zsemlegombóc » Rántott zsemlék


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.