Tutireceptek.hu fejléc

Hordós /30 l-es/ recept

Kategória:


Hozzávalók:
12 liter víz
1.5 liter 20%-os ecet
36 dkg só
2 kg cukor
3/4 cs. mustármag
1/4 cs. babérlevél
3/4 cs. egész bors
6 dkg borkénpor
1/2 cs. szalicil

Elkészítés:
A cukrot és a sót kevés langyos vízben feloldjuk,
hozzáadjuk a többi vizet és minden belevalót hidegen keverünk bele. Végül beleszórjuk a savanyítani kívánt dolgokat.

Tanácsok:
Amit bele szoktam szórni: paprika, /de kettévágva, kimagozva/, zöldparadicsom, apró -hagyma, karfiol, zöldbab, sárgarépa /csíkokra vágva/, fejeskáposzta /nyolc cikkelybe/.
Folyamatosan pótolható!


A receptet beküldte: Cserebogár8


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hordós savanyúság másképp » Hordós savanyúság » Hordós káposzta » Patisszon kaprosan
» Gyors, ropogós uborka. » Lilahagyma püré » Házi paprikakrém (erős) » Kannás savanyú télire
» Fokhagyma fűszeresen » Savanyú káposzta párolva » Mézes uborka » Uborka, paprika télire
» Savanyúság hidegen! » Ecetes uborka » Ecetes fokhagyma » Olajos paprika(Savanyúság)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.