Tutireceptek.hu fejléc

Ecetes-tárkonyos uborka recept

Kategória:


Hozzávalók:
Apró uborkák tetszés szerinti mennyiségben, üvegenként 1 fej vöröshagyma, kb. 2,5 dl víz, 0,5 dl 10%-os ecet, 1,5 dkg só, ízlés szerint cukor, 3 szál kapor, 3 szál tárkony, 1 babérlevél, 1 kis tormagyökér, 4 egész fekete bors.

Elkészítés:
Az uborkákat gondosan megmosom, még kefével is ledörzsölöm hogy a rücskös héjából minden kis homokszemcse kijöjjön. Tûvel megszurkálom, hogy a fûszeres lé jól átjárhassa. Kiforrázott üvegekbe rakom a megmosott és lecsöpögtetett zöldfûszerekkel, a megtisztított és vékony karikákra vágott vöröshagymával és a szálasra vágott tormával együtt. A vizet, az ecetet, a sót és a cukrot a borssal együtt fölforralom, majd ha kihûlt, ráöntöm az uborkára. 25 percig gõzölöm, és a fazékból kivéve hûtöm ki. Hidegen teszem el a végleges helyére.


A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás, kapros uborka » Svéd uborka » Savanyú uborkás raguleves » Uborkás sajtgolyók
» Sváb kovászos uborka. » Joghurtos uborkaleves » Tejfölös uborkasaláta » Vizes uborka
» Uborka leves kaprosan » Ecetes uborka » Juhsajtos uborkasaláta » Grúz diós uborkasaláta
» Gyors, ropogós uborka. » Túróval töltött uborka » Hideg Uborkakrémleves » Koktéluborka olajbogyóval


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.