Tutireceptek.hu fejléc

Kolozsvári rakott káposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
3/4 kg savanyú káposzta (váltott hideg vízben többször átmossuk, hogy ne legyen túlzottan savanyú az étel)
35 dkg sertéslapocka (darált)
10 dkg rizs (vagy árpagyöngy)
2 dl tejföl
8 dkg zsír vagy olaj
15 dkg kolbász
10 dkg füstölt szalonna
őrölt paprika

egész fekete bors

Elkészítés:
Az átmosott savanyú káposztát kevés olajban vagy zsírban puhára pároljuk. Ezzel egy időben a darált sertéslapockát kevés hagymás, paprikás olajban megpároljuk és hozzákeverünk 10 dkg párolt rizst. A hús lehet maradék sült vagy főtt hús is. A káposztát a hústöltelékkel rétegezve lábasba vagy tűzálló tálba 3-4 sorban összerakjuk, 2 dl tejföllel meglocsoljuk. A rétegek közé rakhatunk 15 dkg karikára vágott, párolt kolbászt (sőt karikára vágott kemény tojást) is, így az eredeti. Tetejét káposztával fedjük be, kolbászkarikákat rakunk rá és a maradék tejfölt, kevés húslével hígítva ráöntjük. Ráhelyezzük a vékony szeletekre vágott füstölt szalonnát, és 20 percig előmelegített, forró sütőben sütjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás rakott kalács » Sanvanyúkáposzta-saláta » Zöldséges rakott krumpli » Párolt vörös káposzta
» Kelkáposztatekercs másként » Sajtos rakottas » Toros káposzta » Rizses rakott zöldség
» Balkáni rakott hús » Rakott spenót » Különleges rakott burgonya » Rakott alma banánnal
» Hússal rakott tök » Zabpelyhes rakott gomba » Erdélyi rakott káposzta » Répás rakottkrumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.