Tutireceptek.hu fejléc

Kolozsvári rakott káposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
3/4 kg savanyú káposzta (váltott hideg vízben többször átmossuk, hogy ne legyen túlzottan savanyú az étel)
35 dkg sertéslapocka (darált)
10 dkg rizs (vagy árpagyöngy)
2 dl tejföl
8 dkg zsír vagy olaj
15 dkg kolbász
10 dkg füstölt szalonna
őrölt paprika

egész fekete bors

Elkészítés:
Az átmosott savanyú káposztát kevés olajban vagy zsírban puhára pároljuk. Ezzel egy időben a darált sertéslapockát kevés hagymás, paprikás olajban megpároljuk és hozzákeverünk 10 dkg párolt rizst. A hús lehet maradék sült vagy főtt hús is. A káposztát a hústöltelékkel rétegezve lábasba vagy tűzálló tálba 3-4 sorban összerakjuk, 2 dl tejföllel meglocsoljuk. A rétegek közé rakhatunk 15 dkg karikára vágott, párolt kolbászt (sőt karikára vágott kemény tojást) is, így az eredeti. Tetejét káposztával fedjük be, kolbászkarikákat rakunk rá és a maradék tejfölt, kevés húslével hígítva ráöntjük. Ráhelyezzük a vékony szeletekre vágott füstölt szalonnát, és 20 percig előmelegített, forró sütőben sütjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott sárgadinnye » Füstölt húsos káposzta » Gesztenyés káposztaleves » Savanyúleves káposztával
» Gombával rakott cukkini » Rakott husi (én így hívom) » Virslis rakottas » Kelkáposzta rolád
» Káposztás paprikás » Kelkáposzta krémleves » Del-amerikai rakott rizs » Káposztás kacsa
» Diétás rakott padlizsán » Gombás rakott csirke » Sajtos rakott karfiol 2 » Szerb rakott rétes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.