Tutireceptek.hu fejléc

Kacsamell párolt káposztával, krumpligombóccal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 bőrös kacsamell
vöröskáposzta
só, bors, majoranna
olívaolaj
kevés vörösbor
krumpli
liszt

Elkészítés:
A kacsamelleket besózzuk, fűszerezzük. Belehelyezzük a tepsibe, vizet öntünk alá, majd lefóliázzuk. 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig pároljuk, majd pirosra sütjük fólia nélkül 210 fokon.
A keskeny csíkokra vágott káposztát kevés olajon elkezdjük párolni. Ráöntjük a bort, sózzuk és lassú tűzön pároljuk, míg puha nem lesz.
A krumplikat megfőzzük, majd alaposan összetörjük. Sózzuk, hozzáadjuk a lisztet gyúrás közben, annyit, amennyit felvesz, hogy tapadásmentes masszát kapjunk. Lisztezett gyúródeszkán hüvelykujjnyi rudacskákra nyújtjuk, majd felszeljük őket kb. 1,5 centis darabokra. Forrásban lévő vízben megfőzzük őket, majd hidegvízzel leöblítjük. A közben készre sült kacsa kicsit odakapott pecsenyelevében átsütjük a gombócokat.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Káposztával töltött sonka » Párolt mézes almás » Párolt lilakáposzta » Párolt zőldség
» Kacsamell sajttal, almával » Párolt káposzta Update1 » Burgonyagombóc káposztával » Savanyúleves káposztával
» Vörösboros kacsamell » Párolt savanyúkáposzta. » Almás-sajtos kacsamell » Tejfölös párolt hagyma
» Rakott hal káposztával » Párolt-sült nyúl vadasan » Párolt zöldségtál » Párolt felsőcomb filé


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.