Tutireceptek.hu fejléc

Morva kalács recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
Tészta:
500 g liszt
250 ml tej
80g vaj
3 dkg éleszto
2 tojássárgája
1 vaníliás cukor
citromhéj

Túró toltelék:
300 g túró
70g cukor
2 tojás
1 vaníliáscukor
citromhéj, pici só

Lekvártoltelék
300 g lekvár/szilva a legjobb/
1 kanál rum
cukor, citromhéj

Tetejére a szóráshoz
50 g liszt
30g vaj
1 leveseskanál porcukor

Elkészítés:
Tejben kanálka cukorral felfuttatjuk az élesztot. Átszitált lisztbe beletesszuk a csipetny sót, citromhéjat, vaníliáscukrot és a felfutattott élesztovel jól kidolgozott tésztát készítunk, melyet meleg helyen kelesztunk.Kozben elokészítjuk a tobbi hozzávalot.
Tetejére: lisztet, vajat és a cukrot osszekeverjuk és morzsát készítunk.
Túrótoltelék: vajat kikeverjuk a cukorral hozzáadjuk a túrót, tojássárgáját és vegul a pici soval felvert tojásfehérjét.
Lekvárt elkészítjuk a hozzávalókkal.

A megkelt tésztát kinyújtjuk 1 cm vastagságúra, koroket szaggatunk belole, picit kinyútogatjuk és megtoltjuk a túroval, gombocokatt formázunk. A tetejét megkenjuk tojássárgájával, majd godrocskéket csinálunk a tetején, megtoltjuk a lekvárral, majd megszorjuk az elkészített morzsával.
Elomelegített sutoben 180 C sutjuk kb. 20 percet.

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: githaj


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diétás kalács » Gyömbéres mézeskalács » Karácsonyi kalács » Kalács csokiöntettel
» Almás, diós kalács » Azonnal ehető mézeskalács » Karácsonyi mézes kalács » Foszlós kalács
» Kelesztés nélküli kalács » Csoda finom kalács » Mézes almáskalács » Adventi mézeskalács
» Német kalács » Drezdai karácsonyi kalács » Mézeskalács (Kata-féle) » Puha mézeskalács II.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.