Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Káposzta krémleves chipsszel recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál vaj
1 fej káposzta
1,25 liter szárnyas alaplé (5 csészényi)
1 db kisebb burgonya
2 babérlevél
2 dl tejszín

bors
A díszítéshez:
szeletelt bacon
snidling

Elkészítés:
Vágjuk félbe a káposztát, majd emeljük ki a torzsáját, majd aprítsuk fel. Pucoljuk meg a burgonyát, kockázzuk fel. Vajon pirítsuk meg a finomra vágott vöröshagymát, adjuk hozzá a káposztát, a burgonyát és az alaplevet, a fűszereket, majd forraljuk fel. Fedjük le, és főzzük 30 percig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Vegyük ki a babérlevelet. Pürésítsük a levest, amíg krémes nem lesz, majd dúsítsuk tejszínnel. Ha szükséges még sózzuk.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, rakjuk rá a szalonnát, fedjük le sütőpapírral és egy tepsivel. Kb. 175-180 °C-on süssük addig, amíg ropogós nem lesz. A levest tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott snidlinggel, majd díszítsük a bacon chips-szel.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Mildi66


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Savanyúkáposztás saláta » Zöldség Krémleves » Párolt vörös káposzta » Rakott kelkáposzta másképp
» Párolt savanyúkáposzta. » Gombakrémleves » Heringsaláta káposztával » Nyers káposztasaláta
» Tarja savanyúkáposztával » Kukorica-krémleves (vegan) » Töltött káposzta. » Sajtos brokkolis krémleves
» Nagyikám káposztás húsa » Kentucky-s káposzta sali » "Keleti" káposzta » Spenótos csicserikrémleves


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.