Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás parasztsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
30 dkg savanyú káposzta
1 zeller
3 sárgarépa
20 dkg húsos szalonna
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
bors, piros fűszerpaprika, olaj

Elkészítés:
A zellert, a sárgarépát vékony hasábokra vágjuk, és jól összekeverjük a káposztával.
A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és kevés olajat öntve alá a saját zsírjában kisütjük, majd kiszedjük.
A zsiradékban világosra pirítjuk a felkarikázott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, és belerakjuk az alaposan kicsavart káposztát. Mérsékelt lángon kb. 10 percig pároljuk. Közben ízlés szerint fűszerezzük borssal, zúzott fokhagymával.
Melegen tálaljuk, a tetejére rakjuk a kisütött szalonnaszeleteket. Sárgarépával, petrezselyemzölddel díszíthetjük.

Tanácsok:
Tálalhatjuk húsok mellé köretként, salátaként, de önálló fogásként, kenyérrel fogyasztva is finom.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott káposztás kocka » Káposztás malachús » Nyers káposztasaláta » Káposztás gombóc...
» Káposztasaláta felturbózva » Káposztás halleves » Apatini káposztás harcsa » Nagyikám káposztás húsa
» Csuka káposztásan » Káposztás pogácsa1 » Vörös káposztasaláta » Káposztás pogácsa 1.
» Káposztás paszuly II » Kelkáposztás csirkemell » Savanyú káposztás apróhús » Káposztasali


Minden jog fenntartva © 2022, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.