Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Káposztás parasztsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
30 dkg savanyú káposzta
1 zeller
3 sárgarépa
20 dkg húsos szalonna
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
bors, piros fűszerpaprika, olaj

Elkészítés:
A zellert, a sárgarépát vékony hasábokra vágjuk, és jól összekeverjük a káposztával.
A szalonnát vékony szeletekre vágjuk, és kevés olajat öntve alá a saját zsírjában kisütjük, majd kiszedjük.
A zsiradékban világosra pirítjuk a felkarikázott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, és belerakjuk az alaposan kicsavart káposztát. Mérsékelt lángon kb. 10 percig pároljuk. Közben ízlés szerint fűszerezzük borssal, zúzott fokhagymával.
Melegen tálaljuk, a tetejére rakjuk a kisütött szalonnaszeleteket. Sárgarépával, petrezselyemzölddel díszíthetjük.

Tanácsok:
Tálalhatjuk húsok mellé köretként, salátaként, de önálló fogásként, kenyérrel fogyasztva is finom.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Görög parasztsaláta » Káposztasaláta gazdagon » Káposztás malachús » Káposztás bab
» Savanyú káposztás borda » Nyers káposztasaláta » Káposztás kiflik » Káposztasaláta
» Káposztás sűlt oldalas » Káposztás pogácsa-finom » Káposztás tészta » Fóliás káposztás hús
» Vörös káposztasaláta » Káposztás pogim » Káposztás böllértokány » Káposztás gombóc...


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.